banner333

banner309

Mesleğinin Değil Hayalinin Peşinden Gitti

Gümüşhane’de yaşayan Saniye Nur Turan motor tutkusu nedeni ile hemşirelik olan mesleğini bırakıp hayalinin peşinden giderek motokurye oldu.

Güncel 22.01.2024, 16:03
Mesleğinin Değil Hayalinin Peşinden Gitti
banner400

Gümüşhane’de yaşayan Saniye Nur Turan motor tutkusu nedeni ile hemşirelik olan mesleğini bırakıp hayalinin peşinden giderek motokurye oldu.

Gümüşhane’nin tek kadın kuryesi olan Turan yaşadığı zorlukları anlatarak, “Bilinçsiz araçlar ve sürücüleri ile ilgili Türkiye’nin birçok şehrinde motorlu ya da motorsuz trafiğin içinde bulundum lakin en çok zorlandığım yerlerden biri maalesef ki Karadeniz. Sinyaller, geçiş öncelikleri gibi, trafik kuralları genellikle uygulanmıyor” dedi.

Şikayetini sadece sürücülere değil yayalara yönelik yapan Turan, “Burada ki konu sadece araçlarda değil,  yayalar için de geçerli. Yaya öncelikli yollarımız var tabi ki dikkat de ediyoruz ama üst geçidin altından yoldan koşmalar, kırmızı yandığı halde bekleyemeyişler, bütün yol kaldırım sanırım yolun ortasında yapılan muhabbetler. Son olarak geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren meslektaşımız kurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Başkanının oğluna verilen 27.300 TL ceza ile aslında kuryelerin ne derece değerli olduğunu bir nebze de olsa göz önüne koyuyor” dedi.

Kuryeleri soğuktan ya da sıcaktan daha çok yağışların etkilediğini dile getiren Turan, “Aslında yağış sonrası yerlerin daha kaygan olması ciddi risk oluşturuyor. O tarz durumlarda da yol tecrübesi çok önemli. Bu nedenle kuryelerin en büyük özelliklerinden biri de refleksleridir. Tabi ekipmanları da unutmamak lazım. Yakın yer diye bile aksatmamak gerekir. Yaşamımızın büyük bir parçası ekipmanlardır . Bunun bir örneği olarak kendi yapmış olduğum kazayı söyleyebilirim. O feci kaza da çok şükür ekipmanım sayesinde hala yaşıyorum. O halde ne diyoruz en hızlısı değil en iyisi ol ve evine tek parça dön” İfadelerini kullandı. 

Yaren Tan

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27