banner333

banner309

Gökdemir’den Milliyetçilik Ve Demokrasi Vurgusu

Ankara’da faaliyet gösteren Gümüşhaneli İş Adamlarının bir araya gelmesi ile kurulan GİAD/GİYAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rubil GÖKDEMİR’in Barolar Birliği Balgat tesislerinde tertip ettiği 600 kişilik iftar yemeğine Gümüşhaneli dernek temsilcileri ve işadamları yanında , bürokrasi, siyaset ve bilim dünyası mensuplarından çok sayıda misafirin katıldığı görüldü.

Güncel 18.06.2016, 16:41 18.06.2016, 16:43
Gökdemir’den Milliyetçilik Ve Demokrasi Vurgusu
banner400
 İftar yemeğinin MHP’de ki kurultay tarihi öncesine isabet etmesi sebebiyle, iftarda ağırlıklı olarak MHP’li politikacılar,  İl ve ilçe Başkanları ve milliyetçi fikriyatı temsil eden çok sayıda ilim adamını katılımı dolayısıyla gündemdeki konular yemeğinde konusunu oluşturdu.

Ev sahibi sıfatıyla açılış konuşması yapan Rubil GÖKDEMİR, Ramazan ayında ekmeğimizi, rızkımızı paylaşmanın yanında, memleket ve millete ait meselelerin de İFTAR yemekleri vesilesiyle paylaşılması ve istişare edilmesi gerektiğini vurgulayarak;

 Söze ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve milletimizin karşı karşıya kaldığı tehlikelere ayrıntısıyla işaret etmeden başlamak istiyorum. Kaldı ki; salonda bulunan her arkadaşımın ülke olarak içinde bulunduğumuz sıkıntı hakkında genel olarak bilgi ve fikir sahibi olduğundan da eminim. Bu salonda farklı siyasi mensubiyetleri bulunan arkadaşlarımız bulunduğunu bilmekle birlikte, milli meselelere dair her arkadaşımızın, farklılık göstermeden aynı milli duyarlılık içinde bulunduğuna da aynı şekilde eminim.

İşte biz her şeyden ülke ve millet meseleleri hakkındaki bu duyarlılığa milliyetçilik diyoruz.  Türk milliyetçileri ülke meseleleri ve milletin geleceğini ilgilendiren tehditler karşısında, üzerlerine düşeni canlarını, nefislerini ve istikballerini düşünmeden yerine getirdiler.

Şimdi ise Türk Milliyetçileri;  milliyetçilik fikriyatını kapsayıcılığı, bütünleştirici, sivil ve demokratik bir anlayışla ülke meseleleri hakkında söz sahibi olmak, ihtiyaç duyulduğunda şehit olduğu, vatan müdafaasına katıldığı gibi, milleti için demokratik bir meşruiyetle milleti için ter dökmek, proje üretmek ve yönetime katılmak istiyor.

Milliyetçiler bundan böyle milli kültürümüzü inşa eden fikir öncülerinin takipçileri olarak, milletçiliğin mahiyetine uygun olarak insan sevgisinden kaynaklanan heyecan ile rasyonel bilgiyi harmanlama becerisini göstermek istiyorlar. Milliyetçiliği; ülkenin kalkınmasının, milletin gelişmesinin rasyonel motivasyon kaynağı olarak kullanmak istiyorlar. Milliyetçiliğimizi, düşmanca tehditlere karşı bir savunma refleksi olarak kullanmanın yanında, yenilikçi, gelişmeci fikirlerin heyecan kaynağı olarak değerlendirmek istiyor.

 

Konuşma ve milli kültürümüz temel taşlarını oluşturan ve MİLLİYETÇİLİK ile DEMOKRASİ kavramlarının ikiz kardeş olduğu yönündeki tezleriyle öne çıkan Türk Mütefekkirlerini tanıtan slayt gösterisi ile iftar yemeği programı tamamlanmış oldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52