banner333

banner309

Asrın Felaketinde Görev Alan Kızılay Gümüşhane Gönüllülerine Teşekkür

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Gümüşhane'den bölgeye giderek arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan Kızılay gönüllülerine teşekkür belgesi verildi.

Güncel 10.02.2024, 18:53
Asrın Felaketinde Görev Alan Kızılay Gümüşhane Gönüllülerine Teşekkür
banner400

Depremin yıldönümünde Belediye Başkanlığı binasının 5. katındaki sosyal tesislerde düzenlenen törende, ilk olarak depremin 2. gününden itibaren sahada olan Gümüşhane Kızılay ekibinin faaliyetleriyle ilgili video gösterimi yapıldı. Bu duygusal anlar, gönüllülerin gözyaşlarına boğulmasına neden oldu.

Türk Kızılay Gümüşhane Şube Başkanı Ömer Nasuhi Akıncı, yaptığı konuşmada Gümüşhane'den ilk gönüllü ekibinin depremin ikinci günü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine ulaştığını ve bölgeye Kayseri'den sonra ulaşan ikinci ekip olduğunu belirtti. Akıncı, süreç boyunca Gümüşhane'den 200 civarı gönüllünün 7 ayrı ekip halinde bölgede yaralara merhem olduğunu söyledi.

Akıncı, Kızılay'ın Türkiye'nin Afetle Mücadele Planında beslenmenin ana sorumlusu olduğunu ve çadırla ilgili bir sorumluluğunun bulunmadığını vurguladı. Deprem zamanında Kızılay'ın çadır üzerinden haksızlığa uğradığını ve çadır eksikliğiyle suçlandığını belirten Akıncı, Kızılay'ın hala bölgede olduğunu ve beslenme konusundaki ana sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi.

Depremzede Ramazan Güzelkaya, Gaziantep'ten Gümüşhane'ye göç ettiğini ve depremin acısını yaşadığını ifade etti. Gönüllülere teşekkür eden Güzelkaya, Allah'ın kimseye böyle bir acı yaşatmamasını diledi.

Gümüşhane Engelsiz Kızılay Birimi Başkanı Yavuz Tanguroğlu da 1992 Erzincan depremini yaşadığını ve Kahramanmaraş'ta gördüğü çamur, yağmur ve soğuktaki mücadeleyle gurur duyduğunu söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi'nden Mısırlı uluslararası öğrenci Ömer Mansur da Türkiye'nin ikinci vatanı olduğunu ve herkese iyilikleri için teşekkür ettiğini söyledi.

Törende, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın imzaladığı teşekkür belgeleri, duygusal anlar yaşanırken gönüllülere takdim edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27