banner333

banner309

Gümüşhane'de Saklı Kalmış Bir Cennet: Durmuşlu Şelalesi Buz Tuttu!

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde bulunan Durmuşlu Şelalesi, kış mevsiminde adeta bir masaldan fırlamış gibi görünüyor. 50 metreden dökülen suların buz tutmasıyla oluşan muhteşem manzara, görenleri büyülüyor.

Güncel 10.02.2024, 18:56
Gümüşhane'de Saklı Kalmış Bir Cennet: Durmuşlu Şelalesi Buz Tuttu!
banner400

Gülaçar köyü sınırlarında yer alan ve bugüne kadar fazla bilinmeyen Durmuşlu Şelalesi, son zamanlarda fotoğraf sanatçıları ve doğaseverler tarafından keşfedilmeye başladı. Özellikle kış mevsiminde buz tutan şelale, Pamukkale travertenlerini andıran görüntüsüyle hayran bırakıyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kar yağışının ardından hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derecelere kadar düşmesiyle şelale tamamen buzla kaplandı. Buz kütleleriyle kaplanan şelale, Sinop'taki Erfelek Şelalelerine de benzetiliyor.

Şelalenin 5 katlı olduğu ve en son döküldüğü noktanın 50 metreden fazla yükseklikte olduğu tahmin ediliyor. Bahar aylarında eriyen kar sularıyla birlikte daha da coşkulu akması beklenen şelalenin yakınında terk edilmiş bir mahalle ve şapel de bulunuyor.

Fotoğraf sanatçısı ve dağcı Samet Çelik, arkadaşlarıyla birlikte Durmuşlu Şelalesi'ni ziyaret etti. Şelalenin güzelliğine hayran kalan Çelik, "Traverten gibi bir görüntü sunuyor ve bu manzara bizi mest etti" dedi.

Çelik, şelaleye ulaşmanın zor olduğunu, ancak alternatif ve rahat bir yolun da keşfedildiğini söyledi. İkisu- Şiran karayoluna yakın bir noktada bulunan şelalenin turizme kazandırılması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Bu güzelliği herkes görmeli" diye konuştu.

Durmuşlu Şelalesi, Gümüşhane'nin turizm potansiyelini artırabilecek önemli bir doğal güzellik. Yetkililerin bu şelaleyi turizme kazandırması ve koruma altına alması gerekiyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27