banner333

banner309

06.08.2019, 16:33

Gümüşhanespor Saçmalığı

Bir efsane futbol tutkunu olarak futbola tapanlara durumu anlatmaya çalışacağım... FUTBOLA TAPILMAZ, doğru olan FUTBOL İLE EĞLENMEKTİR. Gümüşhane Belediyesi çok güzel bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı okullara kitap bağışıydı. Bu sayede birçok kitap topladık ve belediyenin de hediye ettiği kitaplarla birlikte okullara kitap bağışında bulunduk. Bu süreçte bir şey dikkatimi çekti. Birçok okulun kütüphanesi boştu. Çocukların okuyacak kitabı yoktu. Okullardaki müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz kendi çabalarıyla birşeyler yapmışlar ancak yeterli olmamış. Neredeyse tüm okulların kütüphanesinde durum vahim. Biz de bir hesaplama yaptık ve ortalama 2 bin tl ile bir okulun kütüphanesinin kitap sayısı olarak yeterli seviyeye gelebileceğini gördük. Yani Gümüşhane merkezde 100 bin tl ile okulların kütüphanelerini yeterli hale getirebiliyoruz. Okumak isteyenlere yeni ufuklar açabiliyoruz.

100 BİN

Uzun süredir bu şehrin kültür- sanat faaliyetlerini gerçekleştirmek için çaba sarfediyoruz. Bu işe gönül vermiş tiyatrocular, belgeselciler ressamlar, edebiyatçılar var. Ortalama aylık 2 bin tl ile Gümüşhane'nin tüm kültür-sanat aktiviteleri yapılabilir ancak belediye dışında bu tür işlere kaynak sağlayan olmadığı için projeler sekteye uğruyor. Yani bu şehir yılda 24 bin tl kültür sanata ayıramıyor.

24 BİN

Karacamız var, İmeramız var, Süleymaniyemiz var, Sarıçiçek Köy evlerimiz var, Çakırkayamız var.... Var da var. Ancak bunların birçoğundan bu şehrin insanlarının bile haberi yok. Nedeni ise adam gibi tanıtımımız yok. Çekmişler 2 yıl önce bir film ve aynı terane devam ediyor. Ciddi bir kaynak ayrılsa ve profesyonel reklam çekimleriyle bu iş ulusal kanallara yayılsa sizce Gümüşhaneye ne kadar turist gelir. Tahmin edebiliyor musunuz?  Bu işten anlayan tanıdıklarımız var. 500 bin tl ile ses getirecek reklamlar yapılabileceğini söylüyorlar AMA 500 BİN yok.

500 BİN. 

Daha birçok eksikliği sayabiliriz ancak bunlar şimdilik yeterli. Bu rakamları topladığımızda toplam 624 bin tl yapıyor. Yani günlerdir üzerine konuştuğunuz Gümüşhanespor'un bütçesinin 15 te biri. Yaklaşık 7 ay önce bir Gümüşhanespor kongresine tanık oldum. Kongrede mevcut vekilimiz şunu dedi:  "Sezon boyunca toplam 200 dakika forma giymemiş futbolcular paralarını alamadıkları için bizi federasyona şikayet etmiş. Çocuğumuz diye öve öve bitiremediğimiz Ziya Doğan yaklaşık 300 bin tl alacağını tahsil edemediği için bizi federsyona şikayet etmiş." daha bir sürü şey söyledi ama aklımda kalanlar bunlar. Geçen yıl deplasman taraftarı olarak bu şehre sadece 200 kişi gelmiş. Bunlarında şehre katkısı yok denecek kadar az. Yani milyonlar harcadığımız Gümüşhanespor illetinin bu kadim şehre hiç faydası yok. 

Kısaca ismini hiç bilmediğimiz futbolcular bu şehirden milyonlar götürdü. Birçok yönetici bu kulüp sayesinde zengin oldu. Bu şehirde kütüphane yok, sivil toplum kuruluşlarına destek yok seminer yok eğitici hiçbir argüman yok ama Gümüşhanespor var. Bu şekliyle bu kulübe tapmaya devam edecek olan büyüklerimize bir daha sesleniyorum: Paralarınızı üç beş yerel gazetede reklam olacaksınız diye çöpe atmayın. Bu şehrin çocukları bundan daha fazlasını hak ediyor. Eğer bunu yapmazsanız Gümüşhane,  bürokrasi olarak hala Trabzon dan dilenmeye devam edecektir. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59