banner333

banner309

12.11.2019, 10:41

Dipsiz Göl Oldu Dipli Göl

Çok garip bir şehirde yaşıyoruz. Akşam yatıyorsunuz köprü var sabah kalkıyorsunuz köprü yok, öğlen namazına gidiyorsunuz göl var namazdan selam verip dışarı çıkıyorsunuz göl yok. Geçtiğimiz günlerde ulusal kanalların birçoğunda Gümüşhane vardı. Gümüşhane turizminin ana damarlarından biri olan Taşköprü de devlet eliyle define sevdasına kapılmış birkaç kişi için kazı çalışması yapıldı. Kazının yapılabilmesi için orada bulunan ve adı dipsiz göl olan ancak gölle uzaktan yakından alakası olmayan yerin suyu boşaltıldı. Şimdi mevzu enteresan.. Adamın biri kalkıp ben define arayacağım diyor, gidip resmi izinleri alıyor ve turistik yerleri devlet eliyle eşmeye başlıyor. Eee bunu duyan haberci cenahta vakaya timsah gibi sarılıyor. Olayı ilk Dha muhabiri Sinan Uçar gündeme getiriyor ve mevzu patlıyor. Şimdi sorulması gereken bazı sorular var:

- Benim canım sıkıldı, istediğim yeri eşebiliyor muyum?

- Devletimizin bazı kuralları yok mudur hani buralar turistik alanlar veya sit alanları öyle kafamıza göre izin veremiyoruz diye?

- Vali bey durumdan hiç mi haberdar edilmedi ki bu vizyonsuzluk ortaya çıktı? Bu olayın duyulabileceği kimsenin aklına gelmedi mi?

- O çevrede yaşayanlardan öğrendiğim kadarıyla orası göl falan değil, sadece su birikintisi oluşmuş çukurlar. Neden kimse açıklama yapmıyor ki "kardeşim orası göl möl değil önünü açtık su boşandı,kapatınca tekrar dolacak" diye. 

- Fotoğrafların, bahsi geçen yere ait olmadığı söyleniyor. Bu doğru ise Sinan kardeşim  biraz daha etik haber...

Mevzu küçük ancak süreç yönetilemediği için elaleme rezil olduk diyebiliriz. Dışarıdan arayan dostlarımız bizimle dalga geçiyor.

Neyse, her olayda bir hayır vardır. En azından bu olay, üzerinin kapatılabileceği küçük bir olay. Umarım Gümüşhane Valiliği ve İl kültür turizm müdürlüğü bu hadiseden bir ders çıkarmıştır. Herkesle ve her yerde kazma kürek işi yapılamayacağını öğrenmiştir. Yoksa yarın gider kiliseleri falan eşmeye başlarsınız sonra adımız il olarak define kaçakçısına çıkar ayıktırayım.

nokta....

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59