banner333

banner309

Topkapıspor, Bir Gümüşhaneli'ye Emanet

Bu sezon İstanbul Süper Amatör ligde mücadele edecek Topkapıspor, teknik patronluğa Hicabi KARAMAN'ı getirdi.

Gümüşhane 04.08.2017, 20:34 04.08.2017, 21:38
Topkapıspor, Bir Gümüşhaneli'ye Emanet
banner400

Haber 29 ailesi olarak çiçeği burnundaki hocamızla keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

-Hocam öncelikle yeni görevinizde başarılar dileyerek röportaja başlamak istiyorum. Hicabi Karaman kimdir? Futbola ne zaman ve nasıl başladı?

-1979 Gümüşhane Köse Özbeyli köyü doğumluyum.İlkokul ve ortaokul 1.sınıfı Köse'de okuduktan sonra İstanbul'a yerleştik. İstanbul'da ortaokul ve lise dönemini yaşarken futbola 1994 yılında Yedikulespor'da başladım.Yedikulespor'da uzun yıllar altyapı eğitimi gördükten sonra 1999-2000 sezonunda Gümüşhanespor'da profesyonel sözleşme imzaladım.Fakat 8 ay sonra mali vecibe kağıdı eksik alındığından bu transfer TFF'den geri döndü.Sonrasında Geliboluspor ve Çanakkale Dardanelspor altyapısında futbol oynadıktan sonra askerlik vazifemden ötürü futbola ara verdim.Askerlik vazifemi tamamladıktan sonra İstanbul'un birçok kulübünde futbol oynadım.Düzcespor,Fatih Yaylaspor,Olimpik,Şirinevlerspor,Bahçelievler İdmanyurdu,kurucusu olduğum Bahçelievler Gümüşhanespor ve son durak Topkapıspor ile aktif futbol hayatımı nihayete erdirdim.

-Uzun yıllar futbol oynadıktan sonra teknik adamlığa nasıl başladınız?

-2015 yılında Topkapıspor'da oynarken aynı zamanda antrenörlük kursuna gittim.Sezon sonunda o dönemdeki hocam Ramiz Şen'in ısrarı sonucu,teknik adamlık kariyerime Topkapıspor'da yardımcı antrenör olarak başladım.Belli bir yaşa, belli bir birikime sahip olduğumu düşündüğüm için,futboldan kopmamam gerektiğini düşündüm.

Bu camiada birçok teknik adam var.Bakıldığında ilin hakkını verende var vermeyende.Belli bir kalıbın arasına sıkışanlarda var. Esasında bu piyasada dürüst insanlara ihtiyaç var.

-Bütün bu yaşanan süreçlerin ardından 2017-2018sezonunda Topkapıspor'un teknik direktörlüğüne getirildiniz.Bununla ilgili neler söylemek istersiniz.

-Öncelikle beni bu vazifeye layık gören başta başkanımıza ve onun nezdinde Topkapıspor yönetimine teşekkür ediyorum.

Topkapıspor'un tarihi benim için çok önemli.İstanbul'da kurulmuş ilk amatör kulüplerden bir tanesidir.1920 yılında kurulmuş Müdafa-ı Milliye Teşkilatı örgütlenmeden dolayı karargahlanma yaparak,Kurtuluş Savaşı döneminde bir kulüp çatısı altında insanları toplayarak, büyük katkı sağlamıştır.

-Hocam Türk futbolundaki altyapı sistemini ve amatör takımları yaşadığı sıkıntılarla alakalı neler söylemek istersiniz?

-Şuanki şartlarda İstanbul'da top oynamak,futbolcu yetiştirmek bir kenara antreman sahası bulmakta bile zorlanıyoruz.Birçok kulübün altyapısı var ama iş bununla bitmiyor.Tesisleşme noktasında sıkıntı var.Her ilçede 25-30 tane futbol kulübü var fakat tesisleri olmadığından birkaç sene sonra kapanmak zorunda kalıyor.İdman saati tüm kulüpler için 1 saat oda yer bulunabilirse.Bunun sebebi çarpık yapılaşma ve spor alanları için yeterli yerlerin olmayışıdır.Futbol sadece büyük kulüplerle sınırlı olmamalıdır.Amatör kulüplerde desteklenmeli ki onlarda futbolcu yetiştirmede hizmette bulunsunlar.

Bugün Avrupa'ya baktığımızda futbola başlama yaşı 5_6 iken ülkemizde bu yaş maalesef 11.Türkiye'deki bütün kulüplerin buna amatör kulüplerde dahil,futbolcu tarama sistemlerinin çok iyi olması lazım.

-Hocam bu konuya paralel olarak Türk futbolu sizce nereye gidiyor sorusunu yöneltmek istiyorum.

-Türk futbolu yerinde saymıyor elbette.Zaman zaman yakalamış olduğumuz bazı başarılarımız var.Ama bu yeterli değil.Bizim futbolcular yapısı itibarı ile çok duygusal.Disipline edilmesi ve devamlılığı en çok uğraştığımız konuların başında geliyor.Zira bu devamlılık sağlanmadığda futbolcunun altyapısı eksik kalıyor.

-Farklı bir konuya değinmek istiyorum hocam.Bizim ortak paydamız Gümüşhanespor.Sizinde bildiğiniz gibi 2 yıl üst üste final ve kapısından döndüğümüz TFF 1.lig.Bugün ise Levent Eriş önderliğinde Gümüşhanespor önemli transferlere imza attı.Gümüşhanespor ile alakalı neler söylemek istersiniz?

-Gümüşhanespor'un Erzurumspor'la oynadığı final maçını izledim.Gerçekten başarıyı sağlamak ve oraya kadar gelmek büyük emek istiyor.Gümüşhanespor bunu başardı ve o noktaya kadar geldi.Gönül isterdi ki hedefine ulaşsın ama bazen futbolda herşey istediğiniz gibi gitmiyor.Çok büyük bütçelerle takım kurarsınız ama 1 maçta bir bakarsınız herşey geriye döner.Buna futbolda şansta diyebilirsiniz.Gümüşhanespor'un transferlerine baktığımızda hepsi tecrübeli ve oynadıkları takımlara çok şey katmış futbolcular.Hepsini yerinde transferler olarak görüyorum.Acaba bunlarla ortaya birşey çıkacak mı?Aralarındaki ilişki,arkadaşlık ortamı vs.Bazen büyük takımlarda da aynı şey oluyor.Çok iyi bir kadro kurarsın Bursaspor gelir şampiyon olur.Çok azimli ve devamlı çalışma ile alakalı bir durum bu.Transferler tek başına birşey değil;yönetimiyle,taraftarıyla,malzemecisinden tutun masörüne kadar çok geniş kapsamlı birşey.Tek başına bir unsur başarıyı getirmez futbolda.Gümüşhanespor'un bu sene hedeflediği başarıyı yakalayacağına inanıyorum.Gümüşhanespor bizim değerimizdir,herşeyimizle yanında olacağız.Herkesin gerekli desteği vermesi gerekmektedir.

-Hocam son olarak Haber 29 aracılığı ile Gümüşhane'li hemşehrilerimize mesaj iletmek istermisiniz?Haber 29 ile ilgili görüşlerinizi alarak röportajımızı nihayete erdirelim.

-Haber 29'u internet üzerinden devamlı takip ediyorum.Gerek senin yazılarını gerekse paylaşımlarınızı takdirle karşılıyorum.Gümüşhane'liler olarak sektörün içerisinde faaliyet gösteren futbolcu olsun,teknik direktör olsun bunların takibi konusunda en büyük destekçilerden biridir Haber 29.Bunun devamını diliyorum.Sonuçta biz bir aileyiz.Birlikte olursak başarı gelir.Biz gitmiş olduğumuz heryerde Gümüşhane ve oonun vermiş olduğu ağırlığı onun karakter yapısını yansıtarak birşeylerin adını koymaya çalışıyoruz.Bu hep böyle olacak.Birçok yerde yanlız kalan Gümüşhane halkının çalışarak iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

-Hocam röportaj için bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyor Topkapıspor'da size yürekten başarılar diliyorum.

-Bende size ve sizin aracılığınızla tüm Haber 29 ailesine teşekkür ediyorum.

Yorumlar (1)
Lokman Guner 7 yıl önce
Faith hocam (dostum) Allah utandirmasin insAllah Hersey gonlunce olur sevgilerimle
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48