banner333

banner309

Taşımacılıkta Yeni Dönem

Türkiye’de yolcu taşımacılığı yapan firmalar 1 Kasım’dan geçerli olmak üzere yeni sisteme geçiyor.

Gümüşhane 17.08.2018, 12:00
Taşımacılıkta Yeni Dönem
banner400

Türkiye’de yolcu taşımacılığı yapan firmalar 1 Kasım’dan geçerli olmak üzere yeni sisteme geçiyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Kasım ayında uygulamaya konulacak olan “Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi “ile taşınan her şey kayıt altına alınacak.

Gümüşhane’de yolcu taşımacılık yapan Lüks Gümüşhane seyahat yetkilisi Adem Ağaç gazetemize yaptığı açıklama da “Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi ” 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak. Yolcu, kimlik numarası ad ve soyadı ile biletini alacak. Bilet almak isteyen yolcu için firma mersis üzerinden nüfus dairesine bağlanacak. İsim soy isim ve kimlik numarası ile örtüşmeyin vatandaş bileti yolcu taşıması yapan firmalardan alamayacak. Yabancı uyruklu olanlar da pasaport numarası ile örtüşecek. Pasaport numarası ile örtüşmeyenlerde de biletini alamayacak. Bu da güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak” dedi.

“Numara Aldığı Koltukta Seyahat Zorunlu”

Koltuk numarası verilen yolcu seyahati bitene kadar aldığı koltukta seyahat etmesinin zorunlu olacağını ifade eden Ağaç, şunları kaydetti: “Yolcu, .koltuk numarasını değiştiremeyecek. Yoldan ve yol üstlerinde 1 Kasım’dan sonra yolcu alınamayacak. Yolcunun iniş ve binişlerinde yolcu koltuğunda değilse firmalara ağır bir yaptırım uygulanacak. Hareket saatinden yarım saat önce tüm firmalar yolcu sayısını ve biletleri gösteren çizelgeyi içişleri bakanlığı ile paylaşacak. İçişleri bakanlığı bu ad ve soyadı üzerinden güvenlik soruşturması yapacak. Bu sayede fiyat dengesizliğinin de ortadan kalkacak. Bilet ve koltuk numaraları belli olduğu için kaçak yolcu terörü engellenmiş olacak. Aynı zamanda maliye bakanlığı listelere göre kesilen bilet üzerinden denetim yapacak. Vergi kaçakçılığının önüne geçilecek. Ulaştırma bakanlığı yıl içerisinde taşınan yolcunun hacmini öğrenmiş olacak. Bu yapılan denetleme ile de korsan taşımacılığın önüne geçilmiş olacak.”

“Sistem Rayına Oturacak”

Ağaç, açıklamasını şöyle tamamladı: “d-2 belgesi ile d-1 bölgesinde taşımacılık yapan firmaların önüne geçilecek. Kalabalık günlerde bu sayede ek seferler düzenlenemeyecek. Haksız sefer yapılamayacak. Sistem hukuksal olarak rayına oturacak. Bu sayede yolcu taşınan kontrol altına alınacak. Artık taşınan yolcu da kontrol altına alınacak. Yoldaki mobeseler ile taşınan yolcular kontrol edilecek. 2019 Ocak ayından itibaren de yolcuların tüm bagajlarına barkot yapıştırılacak. Yolcunun 2019 itibaren bagajının seri numarası ve bilet numarası işlenecek. Yolcular 2019 Ocak ayından itibaren de otogardan binerek otogarda inecek. Yolda yolcu alma işi de tarihe karışacak. Ulusal güvenlik açısından bu konu önemli. Türkiye’de şuanda ne taşınan yolcu, ne alınan eşya ne de gönderilen eşyayı maalesef takip edemiyoruz. Bu sistem ile her şeyi anlık olarak takip etmeyi öngörüyoruz. İhtiyaç duyulması halinde kolluk kuvvetlerine bu bilgilerin aktarılması söz konusu olacaktır.”

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09