banner333

banner309

Köy Yollarında Hummalı Çalışma

Gümüşhane’de geçtiğimiz Salı gecesi etkili olan kar yağışının ardından kapanan 89 köy yolu İl Özel İdaresinin başarılı çalışmasının ardından açıldı.

Gümüşhane 21.12.2012, 15:34
Köy Yollarında Hummalı Çalışma
banner400
 Özellikle Şiran ilçesi ve merkez ilçeye bağlı Sarıçiçek köyü bölgesinde etkili olan kar yağışının ardından 20 ekibin görevlendirilerek greyder, kepçe ve rotatif gibi iş makineleri kullanılarak yolların açıldığını ifade eden Akdoğan, iki gün boyunca devam eden çalışmalar sonucunda Cuma günü itibarı ile ulaşıma açıldığını söyledi.

 

Çalışmalar sırasında önceliği taşımalı eğitim yapılan köylere verdiklerini kaydeden Akdoğan, Sarıçiçek köyü bölgesinden Arzular’da ki okuluna giden öğrencileri taşıyan servisin de yolda kaldığını ve ekiplerin çalışmalarının ardından yolun ulaşıma açılarak eğitim öğretimde meydana gelen aksaklığın giderildiğini ifade etti. Akdoğan, çalışmalar boyunca yoğun çaba gösteren ekiplerine teşekkür de etti.

 

Akhisar, Sarıçiçek, Ardıç, Süngübayır, Yayladere, Söğütağıl ve Kaletaş köylerinden aldığı öğrencileri Arzular İlköğretim okuluna taşıyan servis şoförü Mustafa Er ise yağış nedeniyle aracın kara saplandığını ve öğrencileri okula götüremediğini söyledi. Yaklaşık 5 saat boyunca yer yer 1-1,5 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle yolda mahsur kaldığını ifade eden Er, yolda kalınca öğrencileri evlerine gönderdiğini ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından kurtarıldığını sözlerine ekledi.

 

Öte yandan Sarıçiçek köyünde hayvancılıkla uğraşılan bölgede kar kalınlığının yaklaşık 1,5 metreyi bulması nedeniyle greydere takviye olarak rotatif adı verilen kar püskürtme makinesi kullanıldı. Arazili bir aracın önünde sürekli dönerek önüne gelen kar kütlelerini parçalayıp püskürten makine ile büyükbaş hayvanların bulunduğu bölgeye ulaşım sağlanırken, Sarıçiçek köyünde yaşayan vatandaşlar bir gecede yaklaşık 1 metre karın yağdığını, esintiyle buluşunda yer yer 1,5 metreyi bulan kar kütlelerinin bulunduğunu ifade etti.

 

Kar yağışının ardından en fazla sevinenler ise her zamanki gibi çocuklar oldu. Okul çağına gelmemiş ve köylerde yaşayan çocuklar, yağışın ardından iş makinelerinin de cazibesi ile karlı yollarda bol bol oyun oynadı.








Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11