banner333

banner309

Karayolu Trafik Güvenliği Toplantısı

Başbakanlık genelgesi ile yürürlüğe giren “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında kurulan ”Karayolu Güvenliği Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında yapıldı.

Gümüşhane 18.06.2013, 17:03
Karayolu Trafik Güvenliği  Toplantısı
banner400

 Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıya;  Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, Karayolları 101. Şube şefi Erkan Nas, Gümüşhane Baro temsilcisi Av. Mahmut Çakır, Bilim Sanayi Müdürü vekili R. Erdem Çubukçu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, İl Sağlık Müdür vekili Dr. Emrah Akyüz, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane Üniversitesi’nden Yrd. Doç.Dr. Turgut Şahinöz, Do.Dr. Saime Şahinöz, Yrd. Doç.Dr. Aydın Kıvanç,  Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Özkan Karıncalı ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Bülent Tüfek katıldı.

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Özkan Karıncalı’nın sunumu ile kurul üyelerine Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem  Planı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda; ”Karayolu Güvenliği Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu” toplantılarının her ay yapılacağını belirterek, kurumların, Gümüşhane eylem planı için katkı koymalarının çok önemli olduğunu belirtti. Amacın 2011-2020 yılları arasındaki dönemde tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde ve ilimizde trafik kazalarından kaynaklı ölüm vakalarının yüzde 50 oranında azaltılması olduğunu açıkladı.

Vali Mayda; trafik kazalarında kemer kullanımının önemine  dikkat çekerek; “2013 yılını Gümüşhane’de emniyet kemeri kullanımında özel yıl ilan ediyoruz.” Dedi.

Kurul üyelerinin görüşlerini açıklamasından sonra toplantı sona erdi. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39