banner333

banner309

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajları

Gümüşhane'de, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 11.03.2015, 16:48 11.03.2015, 16:50
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajları
banner400
 VALİ YÜCEL YAVUZ

“Milletimizin bağımsızlık duygularını güçlendirerek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 tarihinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olarak kabul edilmiştir.

Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimiz, Milli Mücadele döneminde bu destanlara bir yenisini eklemiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatmış olduğu İstiklal Marşı’mızı, Türk milletine, cesaret vermek üzere bu dönemde yazmıştır. Milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, kahramanlığını,  azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiş olan İstiklal Marşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

İstiklal Marşı’nın, Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. Yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.”

MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN

“Her kelimesinde ecdadımızın inanmışlığı ve kararlılığının nakşedildiği, Milletimizin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan bağlılığını destanlaştıran,  İstiklâl Marşımızın kabulünün 94.yıl dönümünü millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz.

Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklâl Marşı; milli mücadele ruhunu, Milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekilde yansıtmaktadır. Vatanı ve Milleti için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan Büyük Türk Milletinin ‘‘Milli Mutabakat Destanı’’ olan İstiklâl Marşımız, bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

Bu duygular içerisinde; Üstadın ‘‘Allah bu ülkeye bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın’’ veciz sözleriyle, İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Aziz şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“İstiklal Marşı milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil eder. Tarih boyunca milletimiz, büyük mücadeleler vermiş ve vatanını canından aziz bilmiştir. Bunun en güzel örneklerinden biri de milli mücadele dönemidir. Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Atatürk önderliğinde adeta küllerinden yeniden doğan Türk milleti, bağımsızlık aşkını tüm dünyaya en güçlü biçimde göstermiştir. Bugün bir kez daha Türk Milletinin zaferini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatılan İstiklal Marşımızın TBMM’de kabul edilişinin yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşı ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlüğü uğruna vermiş olduğu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin en güzel anıtıdır. Ben inanıyorum ki, aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecektir.

Mehmet Akif Ersoy ülkesi uğruna var olma mücadelesinin verildiği bir dönemde milletin yüreğinde ses oldu. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi biliyordu. Bu nedenle onun kaleminden çıkan İstiklal Marşı milletimize mal oldu. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir. Bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en önemli ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimizin Milli Marşı olarak bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.”

k

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:07
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:31
Yatsı 21:04