banner333

banner309

İlimizi ve Ülkemizi Temsil Edecekler

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yücel, Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin ilimizi ve ülkemizi temsil edecek öğrencileriyle Kelkit’te düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Gümüşhane 11.02.2022, 13:08
İlimizi ve Ülkemizi Temsil Edecekler
banner400

Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören 32 öğrenci Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma olan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nda (PISA) Gümüşhane’yi temsil edecek.

Öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma kabiliyetlerini ölçmeyi hedefleyen uygulamaya ülkemizden toplamda 196 okulun öğrencileri katılacak.

Türkiye’de PISA sınavlarına girecek 196 okuldan birisi olan Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 32 öğrenci OECD tarafından düzenlenen uygulamayla 2022 yılında 84 ülkedeki öğrencilerle yarışacak.

Mart veya Nisan ayında yapılacak olan PISA sınavına kalan süreçte yapılması planlanan etkinlik ve çalışmaların konuşulduğu, öğrencilerin milli bir bilinçle uygulamaya katılarak ülkemizi temsil edeceğinin dile getirildiği ve birlik beraberlik duygularının vurgulandığı programda öğrencilerin motivasyonlarının arttığı gözlemlendi.

Düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yücel, Şube Müdürü Turan Tanış, PISA İl Sorumlusu Selami Öktem, Okul müdürü Hakkı Güler ve uygulamaya katılacak öğrenciler katıldı.

PISA neyi ölçmektedir?

PISA' da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır.

PISA araştırmasında kullanılan "okuryazarlık" kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmaktadır.

Ülkemizin bu araştırmaya katılma amacı nedir?

Küreselleşen dünyamızda, eğitim alanında yapılan ulusal değerlendirme çalışmalarının yanı sıra, uluslararası düzeyde konumumuzu belirlemek amacıyla eğitim göstergelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle belirli referans noktalarına göre ülkemizin eğitim alanında hangi düzeyde olduğunun, giderilmesi gereken eksikliklerin ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesidir. Ülkemiz de OECD üyesi olarak, eğitim düzeyinin yükseltilmesi amacıyla bu araştırmaya katılmaktadır.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39