banner333

banner309

İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane 26.09.2022, 15:59
İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı
banner400

Hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacıyla Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İş Birliği Komisyonu toplantısı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Şahin,  İl Müdürleri (Temsilcileri) ve STK temsilcileri katıldı.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA KURSİYER SAYISINA SAHİP 4. İL OLARAK BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK

Toplantının Gümüşhane ve kurumlara hayırlı olması temennisinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci,  Gümüşhane ili olarak geçen öğretim yılında nüfusa oranlı Türkiye 4. Olunması sebebiyle bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti. İlimizde bulunan kurum ve kuruluşlar ile daha fazla işbirliği yapılarak kurs çeşitliliğinin artırılması, daha fazla vatandaşımıza hizmet verilebilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. Halk Eğitimi Merkezlerinin amacı vatandaşlarımızın kurs taleplerinin karşılanması ve en iyi eğitimin verilmesi, ilimizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sunulacağını söyledi.

33 BİN 752 KURSİYER BELGE ALDI

Kurslar ile ilgili katılımcılara bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci; “İlimizde 426 mesleki ve teknik kurs düzenlenmiş, 10 bin 942 kursiyer belge almıştır. Genel kurslar alanında ise 829 kurs düzenlenmiş, 22 bin 105 kursiyer belge almıştır. Okuma yazma alanında ise 58 kurs düzenlenmiş, 190 kursiyer belge almıştır. İl genelinde toplamda, bin 257 kurs düzenlenmiş, 33 bin 752 kursiyer belge almıştır. Halk Eğitimi Merkezleri vatandaşlarımızın talepleri doğrultusuna Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün modül programları doğrultusunda kursların açılmakta olup ve gelen talepleri çoğunluğunu karşılanmaktadır. Kurslar açılırken özellikle istihdama yönelik kursların açılmasına özen gösteriyoruz. Toplantımızın ilimize ve kurumlarımıza hayırlı olması diliyorum." dedi.

KÖY YAŞAM MERKEZİLERİ KÖYLERİN KALBİ OLUYOR

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezleri, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle, gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Köy yaşam merkezleri öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunularak köy yaşam merkezleri köylerin kalbi oluyor.

İlimizde açılan köy yaşam merkezleri ise Merkez,  Övündü ve Akocak Köyü, Kelkit,  Gerdekhisar, Dereyüzü, Kınalıtaş, Köse, Salyazı Beldesi, Şiran, Yeşilbük Beldesi, Akbulak Köyü, Torul, Altınpınar Beldesi, Zigana, Harmancık Köyleri ve Kürtün, Üçtaş Beldesi, Yeşilköy köyü ile Toplam 13 belde ve köyde köy yaşam merkezi açıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Şahin, toplantıda 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında açılan Mesleki Teknik ve Sosyal Kültürel Kursların faaliyetleri hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Hasan Taş'ın konuşmasının ardından toplantı, kurum temsilcilerinin yaygın eğitim faaliyetleriyle ilgili görüş ve önerileri, dilek ve temennilerinin gündeme alınmasının ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11