banner333

banner309

Harşit Çayı 60 Kişiyle Temizleniyor

İbrahim Özdemir - Gümüşhane'de Harşit Çayı ve çevresinde evsel atıklardan oluşan kirlilik, 60 kişilik ekiple temizleniyor.

Gümüşhane 08.05.2013, 17:09
Harşit Çayı 60 Kişiyle Temizleniyor
banner400

 Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Bayram Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harşit Çayı'nın Gümüşhane-Bayburt sınırında, Vauk Dağı'ndan doğduğunu, ve Tirebolu'dan Karadeniz'e döküldüğünü belirtti.Kış mevsimi boyunca vatandaşların küçük akarsuların yataklarına bıraktığı çöplerin, baharda su seviyesinin yükselmesi ile Harşit Çayı'na taşındığını dile getiren Karakoç, çok sayıda yerleşim yerinden geçen 142 kilometrelik çayın bu şekilde kirletildiğine dikkati çekti.

Çayda su seviyesinin mayıs ayıyla birlikte gerilemeye başladığını, debinin düştüğünü ifade eden Karakoç, böylece akarsu yatağı ve çevresindeki çöplerin de ortaya çıktığını söyledi.İŞKUR Gümüşhane İl Müdürlüğü ile imzaladıkları Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 60 kişilik bir ekiple Harşit vadisinde temizlik çalışması başlattıklarını söyleyen Karakoç, "Ekiplerimiz Harşit vadisinin Bağlarbaşı ile Hacıemin mahalleleri arasında kalan yaklaşık 10 kilometrelik bölümünde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

İki ay sürecek çalışmayla Harşit Çayı'nın her iki yakası, çaya ulaşan dere yatakları ve yamaçlardaki çöpleri toplayıp vahşi çöp depolama alanımızda yakacağız" dedi.-"Yeniden kirletmeyelim" -Harşit Çayı'nın yeniden kirletilmemesi konusunda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Karakoç, şunları kaydetti: "Belediye olarak biz çöpleri periyodik olarak alıyoruz. Vatandaşlarımız çöplerini çay ve dere yataklarına atmasınlar, poşetlere koysunlar, biz onları alacağız. Buradaki kirliliğin boyutunu su seviyesinin düşmesi ile görüyoruz. Çok çirkin bir görüntü ortaya çıkıyor. Bu kirliliği hak etmiyoruz. Bizler Harşit Çayı'nın pırıl pırıl akmasını istiyoruz. Yeniden kirletmeyelim."dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44