banner333

banner309

Acemi Birliği Geliyor !

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Feramuz Üstün’ün komisyon toplantıları sırasında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a aktardığı acemi birliklerinin küçük şehirlere nakledilmesi talebi için Bakanlık düğmeye bastı.

Gümüşhane 08.05.2013, 18:02
Acemi Birliği Geliyor !
banner400
Gümüşhane Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Feramuz Üstün’ün komisyon toplantıları sırasında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a aktardığı acemi birliklerinin küçük şehirlere nakledilmesi talebi için Bakanlık düğmeye bastı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın üç büyükşehirdeki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerini aralarında Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın, Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine nakletmek için düğmeye bastı.

Bakanlık tarafından başlatılan çalışma ile Ankara, İstanbul ve İzmir'deki "acemi" birlikleri küçük şehirlere taşınacak. Hükümetin acemi birliği seferberliği sayesinde küçük illerin ekonomisini canlandırması hedeflenirken, acemi sanayisi olarak adlandırılan proje ile taşrada işsizliğin azalması ve istihdamın artırılması öngörülüyor.

Her ile kurulan üniversitelerin ardından 10-15 bin kişilik acemi birliklerinin Anadolu kentlerinin yüzünü güldüreceği ifade edildi.

“ANADOLU’YA DOPİNG OLUR”

Milli Savunma ve Kalkınma bakanlıklarının Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında acemi birliklerinin büyükşehirler dışına çıkartılmasını gündeme getiren AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, BUGÜN gazetesinden Kamil Elibol'a yaptığı açıklamada acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması talimatını Başbakan Erdoğan'ın verdiğini açıkladı. Üstün, "Proje Anadolu illerinin kalkınmasında doping etkisi oluşturacak" dedi.
 
Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Üstün acemi birliklerinin Anadolu şehirlerine kurulmasının getireceği faydaları da sıraladı. Üstün, "Büyükşehirlerimizin nüfusu her geçen gün artıyor. Buna taşradan metropol kentlere göç neden oluyor. Özellikle gelişmekte olan küçük şehirlerimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmişlik düzeylerini hızlandıran en önemli sebep askeri birlikler ve üniversitelerdir" diye konuştu.
 
“BÖLGEDEKİ GÖÇ AZALACAK”
 
"Hükümetimiz bu kriterleri çok iyi analiz ederek her şehrimize bir üniversite açarak, şehirlerin dokusunun olumlu yönde etkilenmesini sağladı" açıklamasında bulunan AK Parti Milletvekili Feramuz Üstün şöyle devam etti: "Acemi birliklerinin büyükşehirlerin dışına çıkarılması Anadolu'nun ekonomisini kalkındıracak. 10-15 bin mevcutlu acemi birlikleri sayesinde küçük şehirler hızla bir büyüme evresine girecek. Küçük kentlerde her açıdan bir canlılık olacak, birçok alanda istihdam yaratacak ve büyükşehirlere olan göçü azaltacaktır. Acemi er-erbaşların çarşı izninden, ailelerinin yemin törenlerine katılmasına kadar taşrada nüfus artacak. Konaklama, yiyecek-içecek, hediyelik eşya vb. tüm sektörler zincirleme olarak gelişecek. Bu da yeni istihdam alanları yaratacağı gibi vergi gelirlerinin da artmasını sağlayacak.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09