banner333

banner309

GÜSİAD Trabzon Temsilciliği Yapılanıyor

Genel merkezi İstanbul’da bulunan Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (GÜSİAD) Trabzon Temsilciliğinin yapılanması devam ediyor. Yapılanma sürecinde Genel Merkez tarafından görev verilen Mehmet Üçüncüoğlu daha önce şube şeklinde hizmet veren Trabzon’daki GÜSİAD mensuplarını bir araya topladı. GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın’ın da katıldığı toplantı Trabzon’da gerçekleşti.

Gümüşhane 20.10.2021, 14:11
GÜSİAD Trabzon Temsilciliği Yapılanıyor
banner400

Temsilcilik yapısının oluşturulması süreci hakkında bilgi veren Mehmet Üçüncüoğlu, “Trabzon’da TÜİK verilerine göre 20 bin civarında Gümüşhaneli yaşıyor. Trabzon ve ilçelerinde yaşayan sayıları 500’ü aşkın vergi mükellefi Gümüşhaneli var. Geçtiğimiz yıllarda vergi sıralamasında ilk 10’da hemşerilerimiz vardı. Burada potansiyelimiz çok güçlü. Öte yandan Trabzon’la komşu olmamız burada bir hemşeri dayanışmasını gerektirmese de özellikle iş dünyasının kendi içindeki dayanışması ve GÜSİAD’ın ülke genelindeki diğer temsilcileriyle iletişimi açısından buradaki yapılanmayı önemli bir iş ağı olarak varsayıyoruz. Bu sebeple GÜSİAD’ın buradaki çalışmalarının geliştirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın da “GÜSİAD, genel merkezi İstanbul’da, Gümüşhane’de şubesi, İzmir, Antalya, Kocaeli, Konya, Çanakkale, Bursa, Ereğli de temsilcilikleri bulunan önemli bir ağ yapısına sahip. İnşaat sektöründen, endüstriyel üretime, eğitimden tarıma birçok alanda Türkiye’de markalaşmış, uluslararası pazarın güçlü oyuncularından üyelerimiz var. Biz öncelikle üyelerimiz arasında işlem hacmini artırıp, sonra da oluşan sinerji ile Gümüşhane’nin gelişimine katkı sağlayacak girişim alanları oluşturmayı amaçlıyoruz. Başta Onursal Başkanımız Aydın Doğan olmak üzere, GÜSİAD mensuplarımızdan okul, lojman, hastane, öğrenci yurdu, spor tesisi, kütüphane vs gibi yatırımlar yapan iş insanı hemşerilerimiz var. Bizlere düşen bunların sayılarını artıracak girişimlerde bulunmak olmalıdır. Biz; yerel gelişirse bölge, bölgeler gelişirse ülke gelişir çevrimini her zaman vurguluyoruz. Burada bu girişimi başlatan yetkili arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, süreç olgunlaşınca şubeleşmeyi de değerlendireceğiz. Pandemi etkisiyle GÜSİAD maalesef katılımlı etkinliklerine ara vermişti. Şimdi kontrollü bir şekilde kaldığımız yerden devam edeceğiz. Gümüşhane Şubemiz ve Trabzon temsilciğimizle bundan sonra daha sık organizasyonlarımız olacaktır. Kışın Zigana buluşması ve yazın Gümüşhane’de geniş katılımlı bir etkinlik planımız var. Katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Program sonunda temsilciliğin muhtemel etkinlikleri üzerinde görüş alışverişi yapıldı. Temsilciliğin oluşması konusunda yetkilendirilmiş Mehmet Üçüncüoğlu, Başkan Yüksel Yalçın’a Trabzon’da yapılmış el işlemeli seramik plaket takdim etti. 

Programa Trabzon’da yaşayan Gümüşhaneli iş insanlarının yanısıra Gümüşhaneli Akademisyenler Platformundan Trabzon temsilcisi Prof.Dr.Oktay Yıldız,  KTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenap Sancar, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Erdem Taşdemir, Ciğerim Erol Birşen, İzmir GÜSİAD yönetim kurulu üyesi Candan Aytekin ve Mali Uzman Sema Nur Şahin katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11