banner333

banner309

Gümüşhane'ye Yapılan Yatırımlar Engel Tanımıyor

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, yüzde 60'ı dağlık olan Gümüşhane'de projelerin gerçekleşmesi için zorlu coğrafi yapı ve dağların engel olamayacağını söyledi.

Gümüşhane 15.01.2013, 14:44
Gümüşhane'ye Yapılan Yatırımlar Engel Tanımıyor
banner400
 Devlet millet işbirliğiyle projelerin hayata dönüştürüldüğü Gümüşhane'de bu tür projelerin başlama noktasında emek verdiklerini ve çalışmaların takipçisi olduklarını ifade eden Vali Mayda, "Gümüşhane'nin coğrafik yapısı projeleri eyleme dönüştürme noktasında zorluklar çıkarıyor." dedi.

Bu coğrafi yapı ve dağların şehrin engeli olamayacağını kaydeden Vali Mayda, "Yer şekilleri düz alanlardan oluşan illere göre daha çok emek ve maliyet harcaması yapıyoruz Gümüşhane'de. Maliyet ve emek ihtiyacının yanında fazla zaman harcanmasına da neden olan coğrafik koşullara rağmen her türlü hizmet için imkanlar sonuna kadar seferber ediliyor." diye konuştu.

Devlet, özel sektör ve vatandaş işbirliğiyle daha güzel ve gelişmiş bir Gümüşhane için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Vali Mayda, bu çalışmalar çerçevesinde Bağlarbaşı Mahallesinde İl Emniyet Müdürlüğü için yapılacak binanın yerindeki kaya kütlesi ve Elmalı Mevkiinde yapımı devam eden cami inşaatını örnek verdi.

Bağlarbaşı Mahallesi'nde Değirmenin Virajı denilen bölgede İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen alandaki devasa kaya kütlesinin temizlendiğini kaydeden Vali Mayda, İçişleri Bakanımızın İlimizi ziyaretinde talep ettiğimiz yardımların yanı sıra, Gümüşhane Toplum Destekli Güvenlik Hizmetlerini Güçlendirme, Destekleme ve Yaşatma Derneği'nin öncülüğünde, İl Özel İdaresi, diğer kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların katkılarıyla temizlenen bölgede çalışmalar yapılacak." dedi.

Bağların kesilerek ve delinerek hizmet alanı olarak sunulması noktasında yapılan bir diğer çalışmanın da Hasanbey Mahallesi Elmalı Mevkii'nde ki Diyanet İşleri Başkanlığımızın desteklediği Cami inşaatı olduğunu dile getiren Vali Mayda, 300 kişilik, kız yurdu, konferans salonu ve camiinden oluşacak yapılar için İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü, diğer kamu kurumları ve özel sektörün birlikte hareket ettiğini vurguladı.

Yüzde altmışlık kısmı dağlık alanlardan oluşan Gümüşhane'de doğanın zorluklarını yenme konusunda Ferhat'ın Şirin'e sevdasının engel tanımadığı gibi Gümüşhane'de de yapılacak yatırımlar ve hizmetler için ilin zor coğrafyasını aşmak ve sarp dağlarını delmek için insanüstü gayret gösterildiğini ifade Vali Mayda, çalışanların bir adım daha ileri gitmek için yaptığı mücadele ile imkanların sınırlarını zorladıklarını sözlerine ekledi.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11