banner333

banner309

Gümüşhane’deki mülteci ve sığınmacılara yardım eli uzatıldı.

Gümüşhane’deki mülteci ve sığınmacılara yardım eli uzatıldı.

Gümüşhane 02.05.2017, 20:28
Gümüşhane’deki mülteci ve sığınmacılara yardım eli uzatıldı.
banner400

Semerkand Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, il genelindeki mülteci ve sığınmacıların faydalanabileceği çarşı oluşturdu.

Suriye’de, Irak’ta devam eden katliamlar nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerine olduğu gibi Gümüşhane’ye sığınan mültecilere maddi ve manevi her türlü yardım ve destek yapılıyor. Bu kapsamda Beşir Derneği vasıtasıyla Semerkand Gümüşhane Temsilciliği binasının önünde ihtiyaç sahibi mülteciler için kıyafet ve kuru gıda yardımı yapılıyor.

“İlimize gelen sığınmacıların faydalanabileceği bir ortam oluşturduk”

Semerkand Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Fatih Özer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Beşir Yardım Derneği vasıtasıyla hem insanlara hem hayvanlara hizmet etmenin çabası içinde olduklarını belirterek, “İhtiyaç sahibi insanlara olduğu gibi hayvanlara da bir şeyler yapıyoruz. Daha önce kuş yemlikleri yaptık. Darda kalan, zorda kalan insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Bu sene de Irak’da, Suriye’de yaşanan drama hep beraber şahit olduk. Bunun üzerinde ilimize gelen sığınmacıların faydalanabileceği bir ortam oluşturduk” dedi.

“Planlı ve koordinasyonlu bir şekilde gönderiyoruz”

Karadeniz Bölgesi olarak derneğin Samsun’da bir deposu bulunduğunu ve toplanan yardımları Samsun’a oradan da Suriye, Irak gibi ülkelerdeki ihtiyaç sahipleri ailelere planlı bir şekilde gönderdiklerini dile getiren Özer,  “Toplanan yardımları planlı ve koordinasyonlu bir şekilde gönderiyoruz. Orada yığılmalar, suiistimaller, karışıklıklar oluyordu. Gönderilen malzeme israf oluyordu. Bu israfı önlemek için koordineli bir şekilde bunu yaptık” diye konuştu.

“Ne ihtiyacı varsa sınırsız bir şekilde alabilir”

Sürekli  bu şekilde yardım gönderdiklerini bu kez de Gümüşhane’de ki  mülteci ve sığınmacıların faydalanacağı bir alan oluşturmak istediklerini vurgulayan Özer, “Burada emniyetten bilgilerini aldık. Buraya davet ettik onları. İhtiyaçları ne varsa kuru gıda, kıyafet ihtiyacı kadar alacak. Sınırlama yok, istediği kadar alabiliyorlar. Hiçbir şartımız yok. Ne ihtiyacı varsa sınırsız bir şekilde alabilir, götürebilir. Gıda da var. Makarna var, pirinç var, bulgur var. Bir evde olması gereken ne varsa hepsi var. Bunları paketlere orantılı bir şekilde verdik. Mutfakta ne ihtiyacı varsa görecek inşallah” ifadelerini kullandı.

“Hayır mağazası açacağız”

Konudan Gümüşhane Valiliği ve Emniyetinin de bilgisi olduğunun altını çizen Özer, şunları söyledi: “Valiliğinde emniyetinde bilgisi dahilinde dağıtıyoruz. Gümüşhane’den Kelkit, Torul, Kürtün bütün ilçelerimizle beraber toplanıp buraya gelen yardımlardır bunlar. Devamı da var. Allah nasip ederse ilerleyen günlerde biz hayır mağazası açacağız. Burada ihtiyaç sahipleri aileleri incitmeden, kırmadan hem gıda hem de elbiseleri güzel bir mağaza da sunacağız. Gelecek kendisini, eşini,  çocuğunu giydirip gidecek.”

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45