banner333

banner309

Gümüşhane'de Doğalgaz'da Büyük Mesafe Alındı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 2009 yılında başlanan doğalgaz altyapısına büyük önem verdiklerini belirterek, şehrin büyük bir kısmına ulaştıklarını söyledi.

Gümüşhane 31.07.2013, 12:38
Gümüşhane'de Doğalgaz'da Büyük Mesafe Alındı
banner400
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 2009 yılında başlanan doğalgaz altyapısına büyük önem verdiklerini belirterek, şehrin büyük bir kısmına ulaştıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada, hava kirliliğine kesin çözüm olacak olan doğalgazın Gümüşhane’nin kurtuluşu olacağını kaydeden Başkan Canlı, vatandaşların da doğalgaz kullanımına giderek alıştıklarını ve hedeflerinin bir süre sonra şehrin tamamına bu çağdaş enerjiyi ulaştırmak olduğunu vurguladı.

Başkan Canlı konuyla ilgili şunları söyledi: “Belediye olarak doğalgaz çalışmalarında şehrin büyük bir kısmına ulaştığımızı belirtmek isterim. Gelinen noktada aldığımız nefes önceki yıllara göre daha temiz olacaktır diyebiliriz. Toplu konutlarda doğalgaz kullanımı büyük oranda başladı. Kamu binalarına doğalgaz sunumu büyük oranda tamamlanmıştır. Ekiplerimiz yoğun hat döşeme çalışmalarında büyük mesafeler aldılar. Kilometrelerce hatlar itina ile yer altına indirildi. Ortak gayemiz vatandaşlarımızın dünyanın yararlandığı bu enerji ile buluşturmaktır. Çalışmalar sırasında zaman zaman aksaklıklar ve sıkıntılar ortaya çıkabilmektedir. Bu çalışmalar sırasında zarar gören caddelerimiz sokaklarımız kaldırımlarımız tamamen yeniden elden geçirilmektedir. Caddeler yeniden kaplanmakta, kaldırımlar genişletilerek modern bir şekilde dizayn edilmektedir. Buradan çalışmalar sırasında sabrını ve desteğini her zaman gösteren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Mahallelerimizin de doğalgaz alt yapılarının tamamlanmasından sonra üst yapı düzenlemelerine hız vereceğiz.   Hedefimiz her yönüyle yaşanabilir bir Gümüşhane’nin oluşmasına katkı koymaktır. Bu hedefe ulaşmak adına bundan sonra da gayretlerimiz devam edecektir.”

Öte yandan kent merkezinde yapılan çalışmalarla yaklaşık 20 kilometre çelik doğalgaz borusu, 30 kilometre polietilen doğalgaz borusu ve 650 civarında servis kutusu yerleştirildiği, doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan cadde ve sokakların çalışmaların ardından Belediye ekipleri tarafında yenilenerek vatandaşın kullanımına sunulduğu ifade edildi.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46