banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi’nde DOKA Çalıştayı Gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Gümüşhane Üniversitesi’nde ev sahipliğinde Doğu Karadeniz Bölge Planı Gümüşhane İli Çalıştayı gerçekleştirildi.

Gümüşhane 17.10.2022, 09:01
Gümüşhane Üniversitesi’nde DOKA Çalıştayı Gerçekleştirildi
banner400

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Gümüşhane Üniversitesi’nde ev sahipliğinde Doğu Karadeniz Bölge Planı Gümüşhane İli Çalıştayı gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonu’nda Prof. Dr. Günay Çakır başkanlığında ve İşletme Bölümü iş birliğiyle gerçekleştirilen çalıştayda Gümüşhane’de ulusal ve bölgesel kalkınma ile ilgili stratejilere yönelik çalışmalar ele alındı.

DOKA ajansı tarafından yürütülen 2024-2028 vizyonunun belirlendiği Doğu Karadeniz Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında TR90 Doğu Karadeniz Bölge Planı 2024-2028 dönemi çalışmaları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürülmektedir. Ajanslar tarafından hazırlanan bölge planlarının taslak versiyonlarının 2022 yılı sonu, nihai versiyonun ise 2023 yılı içerisinde tamamlanarak 641 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 2018/3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri gereğince Cumhurbaşkanlığı onayı ile nihai hale getirilecektir. Bölge planlarının katılımcı bir anlayışla hazırlanması, diğer üst ve alt planlarla etkileşim içerisinde olması, güncel veriler üzerinden dinamik, esnek ve sonuç odaklı olması gerekmektedir. Planların, yerel ve bölgesel potansiyeller üzerine ulusal ve uluslararası gelişmeler, eğilimler, fırsat ve tehditleri de göz önünde bulundurarak hazırlanması amaçlanmaktadır. Gerçekleştirilen çalıştayda özellikle stratejik öncelikler, tedbirler ve proje önerileri gibi kısımlarda DOKA uzmanları tarafından kurumların görev alanına giren konularda gerekli katkılar sağlanmaları istendi. Çalıştay sonunda katılımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinden bölge kalkınmasına katkı sunacak örnek projeler hazırlanması talep edildi.

Gerçekleştirilen çalıştayın bölgenin 2024-2028 vizyonuna önemli getirileri olacağını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Sürdürülebilir çevre ve yüksek yaşam kalitesine sahip bir Doğu Karadeniz Bölgesi vizyonuyla çalışmalarına devam eden Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Gümüşhane ilimizde de faaliyetler sürdürmektedir. Özellikle ürettiği projeler ve desteklerle birçok alanda kalkınmaya teşvik edici ve eğitici bir yapıda bu işleri yürütmektedir. Gümüşhane Üniversitesi olarak kurumlar arası iş birliklerinde daima öncü bir rolü üstlenmiş bulunmaktayız. Yaptığımız bu iş birliklerinin ilimizin ve çevre illerin kalkınmasına, gelişmesine ve ileriye dönük vizyoner atılımlar gerçekleştirmesine büyük katkılar sunacağına inanıyoruz. DOKA uzmanlarımız tarafından verilen bilgilendirmelerde 2024-2028 vizyonunun belirlendiği Doğu Karadeniz Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında böylesi atılımların daha artması en büyük temennimizdir. Bu amaçla da Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya katkı sunan başta DOKA temsilcilerimiz olmak üzere özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü