banner333

banner309

Gümüşhane İtfaiye Müdürlüğünden Uyarı

Gümüşhane İtfaiye Müdürlüğü, Yaklaşan Kış Mevsimiyle Birlikte Doğabilecek Tehliklere Karşı Vatandaşları Uyardı

Gümüşhane 16.09.2019, 14:58 16.09.2019, 15:03
Gümüşhane İtfaiye Müdürlüğünden Uyarı
banner400

          Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Demir,  hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte vatandaşlarımızın ısınmak için soba, kalorifer ve doğalgazlarını yakarken olası yangın ve zehirlenmelere karşı daha dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.                                                                          

Yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben ve baca zehirlenmelerinin kış aylarında daha çok yaşandığı belirten Demir” Bacalarda gerekli temizlik yapılmaması sonucunda bacaların tıkanması nedeniyle ortaya çıkan yangınlar mal ve can güvenliğimizi tehdit etmektedir. kış aylarında sıklıkla rastladığımız baca yangınları ev ve çatı yangınlarına da sebebiyet vereceğinden bacalar mutlaka temizletilmelidir. Bu nedenle olabilecek tehlikelere karşı baca temizliğinin düzenli olarak uzman kişilere yaptırılması ısınma amaçlı olarak kullanılan kömür sobalarının usulüne uygun olarak yakılmamalı, yatmadan önce kömürlü sobaların söndürülmeli. Sobalara çok fazla kömür atılmaması ve özellikle rüzgarlı havalarda sobalara yakıt eklemesi yapılmamalı” dedi.

         Doğalgaz kullanıcılarını da uyaran Demir, ”Doğalgaz kullanılan binalarda ise hava menfezlerinin kapatılmamalı, gaz kokusunun hissedildiği an itibariyle doğalgaz vanası kapatılmalı. Kapı ve pencerelerin açılarak ortamın havalandırılması, yanıcı maddelerin kullanılmaması, elektrik düğmesi-şalter açıksa kapatılmaması kapalıysa açılmaması, bütün gaz armatürlerinin kapatılması, bu gibi ortamlarda sigara içmeye çalışılmamalı” dedi.
         
           
       

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59