banner333

banner309

Gümüşhane'de Afet Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de, son günlerde Kelkit ilçesinde gerçekleşen depremler nedeniyle İl Afet Acil Durum Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Gümüşhane 21.12.2023, 08:53
Gümüşhane'de Afet Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
banner400

Gümüşhane'de, son günlerde Kelkit ilçesinde gerçekleşen depremler nedeniyle İl Afet Acil Durum Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Vali Alper Tanrısever başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yerleşkesindeki Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarından yalnızca Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel ve Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen katıldı.

Toplantıda, İl Afet ve Risk Azaltma Planının (İRAP) kurumlar bazında 2023 yılı değerlendirmesi yapıldı.

Vali Tanrısever, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yangın, deprem, sel gibi hemen her türlü afeti gördüğünü belirterek, "Son yıllarda AFAD Başkanlığımız olağanüstü yatırımlar yapıyor. Vatandaşlarımızın zor günlerinde devletin hemen yanlarında olduğunu hissetmeleri bakımından bu yatırımları önemsiyoruz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Son üç gündür de Kelkit ilçemizde 4,3, 4,1 ve 3,7 büyüklüğünde toplamda 29 tane irili ufaklı deprem oldu, sarsıntılar oldu. Bu tür planlar daha önceden kimin ne yapacağını bilmesi, deprem veya afet olmadan sakin kafayla neler yapılabileceğinin istişare edilmesi bakımından önemli" dedi.

Vali Tanrısever, toplantı öncesinde AFAD yerleşkesinde incelemelerde bulundu ve bu tür afetlere karşı hazır olmanın önemli olduğuna değinerek, "Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerimiz deprem fay hattına en yakın ilçelerimiz. En ufak bir sarsıntı olduğunda gözümüz kulağımız hemen o bölgeye çevriliyor. Depremin olduğu akşam panik halinde vatandaşlarımızın sokaklara, caddelere döküldüğünü gördük. Bu da gayet normaldir. Özellikle deprem bölgesinden gelen üniversite öğrencilerimizin korktuklarını gördük. İnsanımızın can güvenliği fiziki sağlıklarının yanında psikolojik olarak da sağlıkları bizim için önemli. Onları teskin eden değerli arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Afet durumunda bütün komuta, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının araçları, cihazları, personelleri, her şeyi AFAD’ın emrine giriyor. Bu sadece AFAD'ın yapacağı bir şey değil. Bütün kamu kurum, kuruluş, özel teşebbüs, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, vatandaşları topyekun bir afetle karşılaştığımız vakit güç birliği yapmamız gerekiyor. Böyle önemli bir toplantı yapıyoruz. Gelen Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Gelmeyenler de inşallah daha sonradan aldığımız kararları okurlar ve afet durumunda neler yapabileceğimizi toplantı tutanaklarından öğrenirler diyorum. Kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık arkadaşlar. Sağ olun. Allah her türlü afetlerden muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı.

Vali Tanrısever, il merkezi ve ilçelerdeki afet anındaki toplanma merkezlerinin tabelalarını sorgulayarak eksik olanların biran önce giderilmesini ve Kelkit, Köse ve Şiran ilçeleri için içerisinde çadır ve diğer malzemelerin olacağı konteynerler temin edilmesini istedi.

Toplantıda söz alan Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel ise Belediye olarak Şiran ilçesinde radye temel ve C30 beton kullanımının zorunlu hale getirdiklerini hatırlatarak, yapı stoklarının iyi durumda olduğunu söyledi.

Toplantıda son olarak tarih ve saati Vali Alper Tanrısever tarafından belirlenecek olan Şiran ilçesi merkezli geniş katılımlı ve kapsamlı bir deprem tatbikatı yapılmasına karar verildi.

Toplantı sonunda, Vali Tanrısever, toplantıya katılan kurum yetkililerine teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07