banner333

banner309

Gümüşhane'de 70 Gönüllü Eğitimci Hafif Arama Kurtarma Eğitimi Aldı

Gümüşhane 09.01.2024, 17:34
Gümüşhane'de 70 Gönüllü Eğitimci Hafif Arama Kurtarma Eğitimi Aldı
banner400

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB) bünyesinde bulunan MEB Arama Kurtarma Birimi (AKUB), Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB tarafından düzenlenen Hafif Arama Kurtarma Eğitimi Kursu'nu başarıyla tamamladı.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB'den sorumlu Müdür Yardımcısı Mesut Olgun sorumluluğunda ve koordinesinde düzenlenen kurs, AFAD personeli tarafından verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmen ve diğer unvanlarda çalışan 70 AKUB gönüllüsü kursiyer, 3 grup halinde 4'er gün ve 32 saat süren eğitime katıldı.

Kursun kapanış törenine Gümüşhane AFAD İl Müdürü Mesut Bayrak, AFAD Şube Müdürü Mümin Ceylan, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB'den sorumlu Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB Koordinatörü Necmettin Gündüz, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB Ekip Lideri Ercan Küçüköner, AFAD personeli ve kursiyerler katıldı.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB'den sorumlu Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, törende yaptığı konuşmada, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere teşekkür etti. Olgun, "Bu mevsimde fedakârlık yaparak kursa katılan ve de böyle ciddi bir sorumluluğa talip olan kursiyerlere teşekkür ediyorum. Kurs sonunda Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki AKUB'da 30 kişilik Arama ve Kurtarma Ekibinin hazır olduğunu, 3 grup halinde üç haftalık ve 32 saatlik kurs sonunda da, 70 kişilik gönüllünün de artık AKUB'a katıldığını belirtti. Kursa ev sahipliği yapan ve de eğitimi veren AFAD İl Müdürünün şahsında herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kursun ardından, kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52