banner333

banner309

Ercan Başkan Evini Depremzedelere Bağışladı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, deprem sonrası Gümüşhane’nin yardım seferberliği başlatarak olayın ilk anından itibaren deprem bölgesine ilk ulaşan iller arasında yer aldığını ve arama kurtarma ve yardım çalışmalarında da canla başla mücadele ettiğini söyledi.

Gümüşhane 18.02.2023, 22:07
Ercan Başkan Evini Depremzedelere Bağışladı
banner400

Başkan Çimen, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hem Belediye olarak yaptıkları çalışmalar hem de bölgede yaptığı incelemelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda AK Parti Genel Merkezinin görevlendirmesiyle 5 il, 4 Büyükşehir Belediye Başkanıyla bugün yine deprem bölgesi olan Kahramanmaraş ve Adıyaman’a incelemelerde bulunmak üzere gideceklerini kaydeden Başkan Çimen, “Geçtiğimiz hafta deprem bölgesindeydim. Biz Gümüşhane olarak ilk gün deprem bölgesinde olduk. Hem kurtarma ekiplerimizle ilk müdahaleyi yapan hem de yardım ekiplerimizle orada olduk. O bölgede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Çimen, depremlerin büyük yıkıma ve can kaybına yol açtığını belirterek, “Ancak inşallah bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Biz çok büyük bir aileyiz, çok güçlü bir milletiz, çok güçlü bir devletiz. Her türlü zorluğun üstesinden geldiğimiz gibi bunun da üstesinden millet olarak hep birlikte geleceğiz. Deprem sonrası Gümüşhane’miz, yardım seferberliği başlatarak olayın ilk anından itibaren deprem bölgesine ilk ulaşan iller arasında yer almış, arama kurtarma ve yardım çalışmalarında da canla başla mücadele etmişlerdir” diye konuştu.

“Rabbim bizleri bir daha böyle imtihanlarla yüz yüze bırakmasın”

Tüm Gümüşhanelilere gösterdikleri bu özveriden ötürü teşekkür eden Başkan Çimen, “Rabbim bizleri bir daha böyle imtihanlarla yüz yüze bırakmasın. Yaşadığımız felaketin derinden etkilediği 10 şehrimizdeki vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar temenni ediyorum. Ayrıca deprem anından itibaren gece gündüz demeden depremzedelere yardım için çalışan Valimiz sayın Kamuran Taşbilek başta olmak üzere AFAD ekiplerimize, Belediye ekiplerimize, sağlık ekiplerimize, güvenlik güçlerimize, gönüllü çalışanlarımıza, Altın Kalpli hemşerilerim olan Gümüşhaneli kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kocaeli’ndeki depremin ardından yerine verilen dairemi asrın felaketinde evlerini kaybeden depremzedelerimiz için devletime geri bağışlıyorum”

Depremin yaralarını el birliğiyle saracaklarını vurgulayan Başkan Çimen, “Daha önce de dediğim gibi biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Biz bir oldukça bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Depremzedelerimiz için herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bende sizlerin huzurunda bağışta bulunmak istiyorum. 1999 Marmara depremi sırasında Kocaeli’nde 8 katlı binamız yıkılmıştı. Devletimiz yıkılan binamızın yerine bizlere ev verdi. Bende bu evimi 6 Şubat sabahı yaşadığımız asrın felaketinde evlerini kaybeden depremzedelerimiz için devletime geri bağışlıyorum. Bu vesileyle depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

“Her gün 3 bin kişilik sıcak çorba ikramında bulunduk”

Başkan Çimen, Gümüşhane Belediyesi olarak deprem sonrası neler yaptıklarını da şu cümlelerle aktardı: “Belediye olarak deprem haberini alır almaz hemen bölgeye arama kurtarma ekibimizi sevk ettik. Ekiplerimiz Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katılmış, vatandaşlarımızı enkaz altından çıkarmıştır. Yine Kahramanmaraş ve Adıyaman başta olmak üzere hemşerimizin destekleriyle 8 TIR ve 8 kamyondan oluşan yardımları bölgeye sevk ettik. Ayrıca 30 personelimiz hemen bölgeye gitti. Her gün 3 bin kişilik sıcak çorba ikramında bulunduk. 4 adet iş makinemiz olayın ilk anından itibaren bölgedeler. 2 cenaze ve 2 çöp aracımız da bölgedeki çalışmalara katıldılar. Hali hazırda ekiplerimizin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. Şunu da belirtmek istiyorum. Kahramanmaraş’taki depremden etkilenen kişiler arasında ailem de yer alıyor. Yurt dışı ziyaretim sonrası annem ve eşim Kahramanmaraş’taki kızım ve damadımın yanına gittiler. Deprem sırasında oradaydılar. Allah’a şükür onlara bir şey olmadı. Rabbim herkesi korusun.”

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11