banner333

banner309

Dünya Kadınlar Günü Mesajları

Gümüşhane’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 08.03.2022, 08:05
Dünya Kadınlar Günü Mesajları
banner400

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip, emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, huzurlu ve mutlu toplumların kaynağı kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Toplumumuzda kadına saygı; değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın tabii bir sonucudur. Bizler “Cennet annelerin ayakları altındadır” düsturuna inanan bir medeniyetin mensupları olarak, kadınlarımıza verdiğimiz değeri, onların hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde var olmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlayarak ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmekle gösterebiliriz.

Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Türk tarihinde etkin ve önemli roller üstlenmiş olan kadınlar, Kurtuluş Savaş’ında bu toprakların özgürlüğü ve bağımsızlığı yolunda kahramanlıklarıyla isimlerini tarihe yazdırdılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk,Türk Kadınına, hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Kadınlarımız, tarih boyunca olduğu gibi bugün de dirayetleriyle, çalışkanlıklarıyla, ferasetleriyle, şefkat ve merhametleriyle dünyaya örnek olmuşlar, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan, kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmişlerdir. Bu başarı örneklerinin artması ve toplumun her kesiminde dalga dalga yayılması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten yetiştiren ve fedakârlığın timsali olan başta şehit ve gazi annelerimiz ile eşleri olmak üzere, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"Şefkat, merhamet ve fedakârlık timsali; milli ve manevi değerlerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphesiz kadınlarımızdır. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan; topluma yön veren ve şekillendiren kadınlarımızın refahı ülkemizin refahını da sağlamaktadır. 

Kadınlar, Anadolu coğrafyasında hem toplumun hem ailenin temelidir. Kadına saygı; değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin ve sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Bizler, Cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu anlayışla toplum olarak kadınları ve anneleri özel bir yerde konumlandırmaktayız.

Ülkemize çalışmalarıyla değer katan kadınlarımız geleceğe yürüyüşümüzde en önemli güvencemizdir. Bu anlayışla, kadınlarımızın eğitim ve sağlık hizmetlerinden en ileri düzeyde yararlanmalarını sağlamak, çalışma hayatındaki yerlerini güçlendirmek, karar alma mekanizmalarına katılımlarını yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bağımsızlık Mücadelemizde olduğu gibi, 15 Temmuz’da da istiklal ve istikbalimiz için gözünü kırpmadan ön safta yer alan kadınlarımızın destekleriyle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle geleceğimizin şekillendirilmesinde hayati role sahip olan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyoruz."

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün dayanışma günü olduğuna dikkat çekerek, mesajında şunları söyledi: “Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı sayılan 8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Dinimize göre kadınlar ve erkekler yaratılış olarak eşittirler. Kadınlarımızın haklarını yalnız bir gün değil her gün savunmalıyız. Senede bir gün onları anlamaya çalışmak, onların haklarından bahsetmek, çektikleri sıkıntıları anlamaya çalışmakla yetinemeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Yaşamın ana damarı olan kadınlarımız; çalışkanlığı, özverisi, azmi, kararlılığı, üretkenliği ve en önemlisi varlığı ile toplumun istenilen refah seviyesine ulaşmasında en önemli güvencemizdir. Kadının elinin değdiği her şey anlamlı ve güzel oluyor. Bu nedenle kadınlara her platformda hak ettikleri değerin gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün kutladığımız 8 Mart, her ne kadar acı bir olayın yıl dönümü olarak hatırlansa da asıl amaç, kadınların bulundukları konumlarının daha da iyileştirilmesi ve bugünün anlam kazanmasıdır. 
Geleceğin mimarlarını yetiştiren bir Üniversite ve topluma rol model olan bilim insanları olarak bu konuda bizlere de önemli görevler düşmektedir. Öncelikle bilimin ışığında cesaretli, özgüveni yüksek, ülkesine hizmeti amaç edinmiş ve gelecek nesillere ışık tutacak bireyleri yetiştirmek en temel vazife ve yegâne gayemizdir. Çünkü eşit şartlarda yetiştirilecek ve insan olmayı amaç edinen her bir nesil, acı hatıralar barındıran 8 Mart’ın daha iyi ve anlamlı bir gün olarak hafızalarda yer almasını sağlayacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle, karşılıksız sevgi ve şefkat sahibi fedakâr annelerimiz ve Üniversitemizde çalışan kıymetli kadın personelimiz ile erkek personelimizin eşleri başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dinimizin ve aziz milletimizin kadını baş tacı eden bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Köse, anneyi cennet kapısı olarak gösteren bir inancın temsilcilerinin de kadına hayatın her anında gerekli hürmeti göstermesi gerektiğini belirtti. Ak Parti olarak siyasette ve toplumun her alanında kadınlara oldukça önem verdiklerini belirten Köse; “Gerek inançlarımız, gerekse toplumsal değer yargılarımız bizlere kadına hak ettiği değeri vermeyi, onu yüceltmeyi ve eşit şartlarda hayatı paylaşmayı öğütlüyor. Şunu asla unutmayalım; bir evde kadın mutlu ise o aile mutludur, mutlu olan ailelerin yer aldığı toplumlar ise gelecekten umutludur. Biz de bu doğrultuda onları mutlu etmeye, sosyal ve ekonomik hayatta kadınlarımızı hak ettikleri yere taşımaya gayret edelim. Ülkemizde hükümetimizin uyguladığı politikalar da bu doğrultuda ilerlemekte, kadına yönelik pozitif ayrım her geçen gün artmaktadır. Bizler de Ak Parti teşkilatları olarak kadın istihdamını, kadın girişimciliğini her zaman destekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınların hayatın her anında baş tacı edilmesi dileklerimle, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

"İnsanlığın tüm kazanımlarında öncü rol oynayan, doğuran, koruyan, kollayan, şefkat gösteren, güzellikler meydana getiren tüm dünya kadınlarının ve fedakar Türk kadınlarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ezilen, istismara uğrayan, emeğinin karşılığını alamayan kadınlarımızın haklarına kavuşmaları en öncelikli meselelerimizdendir.
Varlığı, kıyafeti, iş hayatına katılımı, tercihleri kirli ağızlarda tartışma konusu olan kadınlarımıza sözümdür: kadınlar kırmızı çizgimizdir. Sınırsız bir pervasızlıkla kadınları sağlıksız zihni problemlerine konu edinenlerle ve onlara bu cahil cesaretini verenlerle mücadelemiz her zeminde devam edecektir. Ne tarihten süzülüp gelen Türk toplumsal hayatındaki kadının merkezi yerinden ne de cumhuriyetimizin kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz.
Milletimizin geçmişini inşa eden Türk kadınları geleceğimizin huzurlu ve mutlu Türkiye’sinide inşa edecektir.” 

GÜMÜŞHANE BAROSU BAŞKANI AV. METİN ASLAN

“Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın tabii bir sonucudur. Türk tarihinde kadın daima etkin ve önemli rol üstlenmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda vatanın bağımsızlığı için cesurca cepheden cepheye koşan Türk kadını için söylenebilecek en güze sözü Gazi Mustafa Kemal şu şekilde dile getirmiştir. "Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.” Türk kadını Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra da toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır.

Peki, bu fedakârlık karşısında Türk kadını hak ettiği yerde midir? Maalesef ki bu sorunun cevabına günümüzde dahi tereddütsüz evet diyemiyoruz. Siyaset, ekonomi ve eğitim başta olmak üzere toplum hayatının hemen her alanında kadını dışlayan bir anlayışın benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil, bütün toplum için büyük eksikliktir.

Kadına yönelik şiddet ve baskı, tüm dünyada önemli bir sorundur. Kadınların uğradığı her haksızlıkta, adaletsizlikte ve ayrımcılıkta onların yanında yer almak vicdanını yitirmemiş herkesin görevidir. Söz konusu anlayışın ve kadınlarımızın cinsiyetleri sebebiyle maruz kaldığı her türlü ayrımcılığın karşısında olmak ve onlara her zaman en büyük desteği vermek sadece üstlendiğimiz görevlerin bir sorumluluğu değil, insan olmanın bir gereğidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, üreten, emek veren,  dünyayı sevgi ile dolduran tüm emekçi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılması gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biridir. Siyasi, sosyal ve ekonomik hayata giderek daha çok katılan Türk kadınları böylece ülkenin aydınlık geleceğinin şekillenmesine de daha çok katkı sağlamaya devam edeceklerdir. Dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta fedakarlıklarını esirgemeyen her zaman saygıyı hak eden kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum."

GÜMÜŞHANE MEMUR-SEN VE EĞİTİM BİR SEN KADINLAR KOMİSYONU BAŞKANI AYNUR BİLGİN

“Kadın, aileden başlayarak toplumun tüm katmanlarının taşıyıcı unsuru, nesiller yetiştiren mürebbiyesi, çalışma hayatının önemli aktörüdür. Bir insan olarak hayatımızın her dönemini farklı rollerle kuşatan kadınlarımızın toplumsal konumunu örselemeden, saygınlığını muhafaza ederek hakkını teslim etmek sağlıklı bir toplumsal yapının olmazsa olmazıdır. Kadınlarına değer vermeyen, hakkını esirgeyen, emeğini görmezden gelen toplumlar büyük sosyal yaralara düçar kalır, zillete düşer.

Bir medeniyetin büyüklüğünün en önlemli göstergelerinden biri, kadına bakış açısıdır. Bizim medeniyetimizde tarihin her döneminde kadınlarımız hayatın her alanında yer almış, toplum kendi içinden tarih yapıcı örnek şahsiyet niteliğinde kadınlar çıkarmıştır.

Bizim inancımız, kız çocuklarını hor gören, diri diri toprağa gömen cahiliyeyi yıkmış, kadını baş tacı yapmış, ‘Cennet annelerin ayaklarını n altındadır’ diyerek kadınları yüceltmiş, onlara ne kadar değer verdiğini ortaya koymuştur.

Batılılaşma ve sanayileşmeyle birlikte kapitalizm her şeyi esir alarak değersizleştirdiği, kendisi için kullanışlı bir nesneye dönüştürdüğü gibi, kadınlığı ve kadınlara bakış açısını da yozlaştırmıştır.

Anne olmak ile kariyer yapmak karşı karşıya getirilmiş, ekonomi ve aile hayatı arasında açmazlar üretilmiş, toplumun öznesi olan kadınlar kapitalizmin nesnesi olmaya zorlanmıştır. Toplumsal cinsiyet adı altında her türlü serbestlik güya özgürlük olarak sunulmuş, bir milleti ayakta tutan ana sütunları yıkacak projeler geliştirilmiştir.

Kadın ve erkek arasında eşitliği bozacak, hukuku yıkacak, adaleti yok edecek, onları önce biyolojik kimliğinden, sonra sosyal rolünden uzaklaştıracak her türlü söylem ve proje, telafisi mümkün olmayan yıkımlar getirecektir.

Fıtri olanı korumak, varoluşun doğasını korumaktır. Ne erkek ne kadın, haz köleliğinin objesi olmamalıdır, hiçbir güç buna rıza göstermemelidir. Kadın da erkek de hayatın eşit ana ögesi, kurucusu ve koruyucusudur; aslolan, karşılıklı hukuk ve hukukun doğurduğu sorumluluklardır.

İnsana değer katacak, medeniyet değerlerimizi koruyup yüceltecek bir gelecek, ancak emek veren kadının hakkını alması, ailenin ayakta tutulması ve toplumsal yapının korunmasıyla mümkündür. Kadınların, iş ve aile hayatı arasında sıkışıp kalmadan, üreten ve çocuk yetiştiren kadın rollerinden birini diğerine feda etmeden hayatlarını sürdürmeleri sağlanmalıdır. Güçlü kadın, güçlü aileyi; güçlü aile ise güçlü toplumu meydana getirir. Bu bilinçle hareket edilmeli; toplumsal dokuyu koruyan, çalışma hayatında üreten kadınlarımıza hak ettikleri değer bir günün değil, her günün konusu olmalıdır.

Memur-Sen olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sadece bir kutlama günü olarak kalmamalı; bir değeri ve değerleri anlama, hakkını teslim etme, emeğinin karşılığını esirgememe konusunda bir bilinç tazeleme günü olarak da değerlendirilmelidir.”
 

SAĞLIK-SEN KADIN KOMİSYONU BAŞKANI RÜYA DUYGU ŞEN

"Kadın; hayata başladığımız noktadır kadın hayattır, annedir, şefkattir, merhamettir; Kadın emektir, çalışan ve üretendir.Kadın aile ve toplumu aklı ve yüreğiyle geleceğe taşıyandır. 

Ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakarlıklarla önemli rolleri üstlenen asaletin ve sevginin kaynağı olan kadınlarımız her türlü takdiri haketmektedirler. Medeniyet birikimimizin inşasında önemli bir rol üstlenen, dünyamızı daha yaşanabilir, daha huzurlu ve güzel bir yer haline getirme idealiyle tarihte iz bırakan kadın emekçilerimiz ve kadın kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48