banner333

banner309

Başkan Çimen Eskişehir’deki Gümüşhanelileri Ziyaret Etti

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Eskişehir’de Gümüşhaneliler Derneği yöneticileriyle bir araya geldi.

Gümüşhane 12.02.2021, 23:24
Başkan Çimen Eskişehir’deki Gümüşhanelileri Ziyaret Etti
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Eskişehir’de Gümüşhaneliler Derneği yöneticileriyle bir araya geldi. 

Görüşmede başta Dernek Başkanı İrfan Ataman olmak üzere, Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, Genel Sekreter Osman Nebioğlu, Yön. Kurulu Üyesi Tuncay Aydın ve Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Nebioğlu’da hazır bulundu.

Eskişehir Şeker Fabrikası Sosyal Tesislerinde samimi ortamda yapılan görüşmede Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten İrfan Ataman, Ankara’da yoğun görüşmeler arasında davetlerini kırmayarak Eskişehir’e gelen Başkan Çimen’e tüm üyeler adına teşekkür etti. 

Dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı İrfan Ataman, pandemi sürecinin bir an önce bitmesini temenni ettiklerini belirterek, bir yıldır ara verdikleri sosyal ve kültürel faaliyetlere kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

1983 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğrenci olarak Eskişehir’e ilk kez geldiğini, dört yıl burada çok güzel anılar ve hatıralar yaşadığını söyleyen Başkan Çimen görüşmede kısaca şunları söyledi: “Eskişehir benim için hep özeldir ve kıymetlidir. Güzel günlerimiz oldu bu şehirde. Adeta ikinci memleketim gibidir. Öğrencilik yanında eşimle burada tanışıp evlendik. Odunpazarı, Tepebaşı, Hamamyolu, Porsuk zihnimde hep canlıdır. Böyle olduğu için Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğimizin çalışmalarını faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Dernek yöneticilerimiz çok yakın dostlarımız. Hepsini tebrik ediyorum. Başkanımız İrfan Ataman ağabeyimiz kıymetli bir değerimizdir. Gümüşhane’ye yıllarca Tedaş Müdürü olarak hizmetleri oldu. Gümüşhane’ye hizmet etmek hepimizin sevdası. Birkaç gündür Ankara’dayım. Gençlik Spor, Turizm ve Çevre Şehircilik Bakanlarımızla önemli görüşmeler yaptık. İlimize yapılacak yatırımlarla alakalı. Memleketimizin kalkınması gelişip güzelleşmesi için mücadele ediyoruz. Sizler aracılığı ile Eskişehir’de yaşayan tüm hemşerilerime selam ve sevgiler gönderiyorum. Daha geniş bir zamanda gelip her birisiyle tanışmak istiyorum. Belediye Başkanlığımın ikinci döneminde sizin gibi diğer illerimizde bulunan hemşerilerimizi ziyaret etmeyi planlıyordum ancak araya pandemi girdi. Dolayısıyla planlarımızı bozdu. Sonu hayır olsun. Bu hastalıktan bir an evvel kurtulalım da yine geliriz” diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan’da ziyarette yaptığı konuşmada dernek faaliyetlerinde Porsuk ile Harşit’in dostluğunu ön planda tuttuklarını belirterek Eskişehir’de olduğu gibi diğer vilayetlerde bulunan dernek yöneticilerinin Gümüşhane’nin kültür elçileri olduğunu, dernek çatısı altında fedakarca görev yaparak gelenek ve göreneklerin genç kuşaklara aktarılması yönünde çalıştıklarının altını çizdi.

Ziyaret sonunda Eskişehir’in yöresel ürünü olan ve dünyada sadece Eskişehir’de bulunan Lületaşından yapılı pipo ve tesbih Belediye Başkanı Ercan Çimen’e hediye edildi.

Türkiye’de İstanbul’daki Ayasofya, yine İstanbul’daki Küçük Ayasofya Caminin yanısıra Edirne Ayasofyası, Gazi Süleyman Paşa Camii (Kırklareli), Trabzon Ayasofyası, Kabaköy Ayasofyası (Gümüşhane), Orta Camii (Zonguldak), Çekmece Ayasofyası (Bitlis), İznik Ayasofyası camileri yer alıyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39