banner333

banner309

Baro'dan Afganlara Yardım Daveti

Gümüşhane- Bayburt Bölge barosunda mazlumların ve mültecilerin haklarını koruma komisyonu kuruldu. Komisyon başkanlığına ise Avukat Melek Genç Taştan seçilirken, yardımcılıklarına ise Avukat Arzu Topuz ve Avukat Mahmut Çakır getirildi.

Gümüşhane 21.01.2013, 10:11
Baro'dan Afganlara Yardım Daveti
banner400

  Konuyla ilgili bir açıklama yapan komisyon başkanı Taştan, komisyonun kuruluş amacının il genelinde bulunan tüm mazlumların hassaten Afganlı mültecilerin hukuki ve sosyal, iktisadi, içtimai sorunlarına çözüm bulmak olduğunu söyledi.



Bu amaçla mülteci Afganlıların evlerini gezip, ihtiyaçlarının belirlediklerini kaydeden Taştan, evlerdeki dram ve manzaranın içler acısı olduğunu ve ivedilikle ihtiyaçlarını giderme noktasında duyarlı olduklarını bildikleri Gümüşhanelileri bu konuda duyarlılığa ve  yardımcı olmaya davet etti.



Evlere acilen battaniye, yatak, yorgan, tüp, soba, gıda, şofben, yakacak kışlık odun, mutfak malzemesi temin edilmesi gerektiğini kaydeden Taştan, “Valilik kira, kömür, sağlık, gıda yardımı yapmaktadır. Sayın Valimiz Dr. Yusuf Mayda’nın gayretlerini samimi buluyoruz. Ancak bu faaliyetler sivil toplum örgütlerinin ve halkın yardımlarıyla desteklenmeli, Afganlılarla komşuluk ilişkileri ensar-muhacirin anlayışı dahilinde geliştirilmelidir. Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir anlayışına sahip inancın fertleri olarak yardım konusunda elimizden geleni yapmalıyız.” dedi. 



Komisyon olarak Valilikle koordineli çalışmaya özen gösterdiklerini, yapılacak yardımların koordineli ve sağlıklı yürütülebilmesi için yardımcı olacakların baro ile mutlaka irtibata geçmesini beklediklerini kaydeden Taştan, şunları söyledi: “Mültecilere yardımlarından dolayı  başta sayın Valimiz Dr. Yusuf Mayda olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Canlı, GÜSİAD Başkanı Doç. Dr. Kenan Aydın, Memur-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, Kimse Yok mu Derneği, Seher Yıldızı Derneği ve Ehlibeyt Derneğine teşekkür ediyor, tüm halkımızı on dakikalığına da olsa durumun aciliyetini yerinde görmeleri için Afganlı kardeşlerimizin evlerini ziyaret etmeye, onlara iş vermeye davet ediyoruz.



Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34