banner333

banner309

GÜMÜŞDER'den Teşekkür

GÜMÜŞDER Başkanı Abdülkerim Yıldız,19 ocakta yapılan danışma kurulu ile ilgili teşekkür bildirisi yayınladı.

Dernek 21.01.2013, 11:21
GÜMÜŞDER'den Teşekkür
banner400
 Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Saygıdeğer  Milletvekillerim, Belediye Başkanım, Genel müdürüm,siyasi partilerimizin ilçe başkanları, meclis üyelerimiz,Gümüşhane ve Gümüşhanelilere hizmet eden Gümüşhane vakfı ,Güdef, il,ilçe,belde ve köy  dernek Başkanlarım,Okul ve kurum müdürlerimiz, sanatçılarımız, basın mensuplarımız,hanım kardeşlerimiz,gençlerimiz VE uzaktan yakından davetimize katılarak bizleri onurlandıran İş adamlarımız kıymetli  hemşerilerimiz, derneğimizin 2013 yılı DANIŞMA KURULU Programına hoş geldiniz.


            Sultanbeyli Gümüşhane ili ve ilçeleri Kültür yardımlaşma derneğimiz 2002 yılında İstanbul da ki Hemşerilerimizin yoğun olduğu SULTANBEYLİ İlçemizde büyüklerimizin gayretleri ile kurulmuştur.Derneğimizin kuruluşundan bugüne gelmesinde  hizmet kervanında emeği gecen başta kurucu başkan zeki yurt ve kurucular kuruluna ,bu güne kadar yönetimlerde görev alan yönetim kurulu üyelerine şükranlarımı sunuyorum.bu hizmet kervanında hayatını kaybeden başta gecen yıl kaybettiğimiz Halit FİDAN ağabeyimiz olmak üzere hepsine Allah dan rahmet diliyorum.


Değerli hemşerilerim,


Bugün burada dernek yönetimi olarak 2010 yılından beri Geleneksel hale getirdiğimiz ve bugün üçüncüsünü gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. istişarenin önemine inanan,bilen bir yönetim olarak bugün sizlere sizlerle yaptığımız çalışmaları değerlendirip 2013 yılında planladığımız proje ve çalışmalarımızı sizlere sunarken, sizlerin fikirlerinizi,düşüncelerinizi ve daha neler yapabiliriz tekliflerinizi almak istedik. Geçmişte yaptığımız danışma kurulu toplantılarımızda  ortaya koyduğumuz hedef ve projelerin bugün tamamlanmış olmasının mutluluğunu da sizlerle paylaşıyoruz. ilk danışma kurulumuz olan 2010 yılında  hedef koyduğumuz derneğimiz için olmazsa olmaz dediğimiz önceliklerimizden biri olarak öne çıkardığımız KURUMSALLAŞMA çalışmalarına hemen başlamış siz değerli hemşerilerimizin  katkılarıyla sekiz aylık bir zaman diliminde derneğimize kendi mülkü olan  DERNEK MERKEZİ SATIN ALARAK TADİLATINI YAPIP KENDİ MÜLKÜNE TAŞINMIŞTIR.Dernek merkezi alınması çalışmalarında başta belediye başkanımız sayın Hüseyin KESKİN  yönetim kurulu üyelerimize  ve sizlere teşekkür ediyorum.


Derneğimiz 2010 yılı içerisinde en önemli ihtiyaçlardan biri olan kurumlaşmayı çözerken; Dernekçiliği tabela veya kahvehane işletmeciliği olarak yapılmasına her zaman karşı olan yönetim kurulumuz, dernek merkezimizin içini programlarla doldurmaya dernek için verilen her kuruşun hakkını vermek için 2011-2012  yılında ilçe Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımız işbirliği ile yeni dernek merkezimizde hemşerilerimizin birikimlerine katkı sağlayacak eğitim seminerleri, konferanslar ve meslek edindirme kursları düzenledik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokollerle  Derneğimizde ARICILIK, YÖRESEL FOLKLOR, MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ, SERACILIK, CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ, BİLGİSAYAR, gibi kurslar düzenleyerek hemşerilerimize bilgi ve belge kazandırdık. Belediyemiz işbirliği ile Hemşerilerimize İNŞAAT USTALIK BELGELERİ kazandırdık Bu kurslarımız sonrasında toplam 425 hemşerimize belge kazandırdık. Derneğimizde Sultanbeyli devlet hastanesi işbirliğinde erkek üyelerimize GENEL CERRAHİ UYGULAMALARI, PROSTAT HASTALIKLARI,GÖZ HASTALIKLARI, AİLE HEKİMLİĞİ , seminerleri verdik.


Hanım kardeşlerimize yönelik  MEME KANSERİ HASTALIKLARI ve GÖZ TARAMASI konularında  sağlık seminerleri düzenledik. Bayanlarımıza yönelik İstanbul’un  kültürel mekanlarına kültür  gezileri düzenledik.


          Yeni yetişen gençliğin manevi eğitiminin sağlanması, Manevi şahsiyetlerimizi tanıtımını ve anlaşılmasını sağlamak için Sultanbeyli Belediyesi işbirliğinde AHMEDZİYAUDDİN GÜMÜŞHANEVİ (k.s) anma ve anlama programını ilçemizin en büyük Kültür merkezinde yaparken gençlerimize kültürümüzü öğretmek için yöresel folklor kursu düzenledik. kursumuz dernek merkezimiz ve güzyurdu köyü derneğimiz de iki grup halinde devam etmektedir. Yine gençliğimizin katıldığı bilgisayar kursumuzda dernek merkezimizde devam etmektedir. Geleceğimizin teminatı olan Gençlerimizden Üniversitelerde  okuyan örgencilerimize burs sağlanması için kaynak oluşturma amacıyla ilk defa 2012 yılı kurban bayramında  deri toplama faaliyeti yaptık ve kaynak oluşturduk  bu kaynak ve desteklerinizle  ilçemizde 47 öğrencimize burs sağladık.


Derneğimiz 2002 yılından bugüne İlçemizdeki hemşerilerimizin birlik ve beraberliklerini pekiştirmiş, Bölgemizde BEN değil BİZ olmayı başarmıştır. Sizlerin güzel günleri olan DÜGÜNLERİNİZDE, Hüzünlü günlerimiz olan CENAZELERİNİZDE hep yanında  olarak  sevinçlerinizi  ve acılarınızı  paylaştık.Derneğimiz özümüzde olan İMECE  uygulamasının en güzel örneklerinden olan ihtiyaçlı olan hemşerilerimize 2012 ramazan ayında 180 adet gıda kolisi dağıttık.


Geleneksel piknik şölenimizi Sultanbeyli ilçemizde faaliyet gösteren derneklerimizle birlikte geniş katılımlı yaptık, geleneksel hale getirdiğimiz 2012 ramazanında hemşerilerimizle iftar sofrasında buluştuk.


Değerli Hemşerilerim


Derneğimizin 2013 yılında hedeflerimizi ve projelerimizi size özetlemeye çalışacağım,

2013 yılında Gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Gençlik komisyonumuzun organizasyonunda gençlere yönelik faaliyetlerimiz artarak devam edecek,bu faaliyetlerin yürütülmesi için genlerin buluşma noktası olacak,spor ve  kendilerini geliştirecek faaliyetler yapabilecekleri bir  etüt merkezi oluşturmaya çalışacağız.


Hemşerilerimiz için kişisel gelişim kurslarımız devam edeceğiz ön müracaat aldığımız Emlak Danışmanlığı kursumuzu açacağız; 2012 yılında dernek tüzüğümüzden kaynaklanan eksiklik den dolayı başlayamadığımız KOSGEB işbirliğinde GİRİŞİMCİLİK KURSLARINI 2013 yılında başlatacağız. Girişimcilik kurslarımıza işini geliştirmek isteyen küçük esnafımız ve iş kurmak isteyen gençlerimiz müracaat edip sonrasında hükümet tarafından verilen teşvik sisteminden faydalanacaklardır.


Gümüş işlemeciliğinde kadın eli projesi ile İstanbul Kalkınma ajansı mali destek projesine müracaat edeceğiz bu çalışmamız halen Sultanbeyli belediyemiz işbirliğinde devam etmektedir.Proje sonunda memleketimizin adını veren gümüş madenlerimiz kadınlarımızın elinde iş ve mesleğe dönüşerek ekonomiye kazandırılacaktır.Kadınlarımız meslek öğrenecek hem hemşerimiz hem de memleketimiz kazanacaktır.


2013 de En önemli faaliyetimiz hemşerilerimizle tek vücut olmak olacaktır.Ben değil biz bilincini doruğa çıkaracağız, bunun için bu yıl hemşeri esnafımıza, çalışanlarımıza, hastalarımıza, ihtiyaçlılarımıza ziyaretlerimizi artıracağız.Hedefimiz ilçemizde ulaşamadığımız elini sıkamadığımız hiçbir hemşeri bırakmamak olacaktır.


Değerli Hemşerilerimiz bugüne kadar  yaptığımız her çalışmamızda her projemizde desteğini aldığımız belediye başkanımız sayın Hüseyin KESKİN'E, İSTAÇ Genel Müdürümüz Osman AKGÜL beye teşekkür ediyorum. İşbirliği yaptığımız devlet hastanemiz başhekimimiz Süleyman ERDOGDU’ ya Teşekkür ediyorum.Bilgi birikimlerini bizimle paylaşan doktor ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ve Sizlere her daim yanımızda olmanıza,çalışmalarımıza katılımlarınıza  teşekkür ediyorum. Bundan sonra ise yapacağımız çalışmalarda bizlere vereceğiniz desteğe inancımız da tamdır.


Bu düşüncelerle uzaktan yakından bu davetimize katılımınız bizleri onurlandırmış, gücümüze güç katmıştır.Yönetim kurulumuz adına Programımıza katılan Bütün katılımcılarımıza en derin şükran ve saygılarımı sunuyorum.


Daha nice çalışmalarda buluşmak dileklerimle , Hepinize sağlık sıhhat ve afiyetler dilerim.

 

 

DERNEGİMİZİN 19 OCAK 2013 TARİHİNDE YAPILAN

2013 YILI DANIŞMA KURULUMUZA

 

KATILIMLARIYLA BİZLERİ ONURLANDIRAN,

 

  • İstanbul Milletvekili Sayın Osman BOYRAZ,   Konuşma yaptı
  • Sultanbeyli Belediye Başkanı  Sayın Hüseyin KESKİN, Konuşma yaptı
  • İSTAÇ A.Ş Genel Müdürü  Sayın H.Osman AKGÜL, Konuşma yaptı
  • Kadıköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Sayın Ahmet Tayfun BALYEMEZ, Konuşma yaptı
  • Sultanbeyli AKPARTİ İlçe Başkanı  Sayın Ali SEVİNÇ Konuşma yaptı
  • Sultanbeyli SAADET Partisi İlçe Başkanı  Sayın İsmail YILMAZ, Konuşma yaptı
  • Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Necdet DURSUN,
  • Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın H.Abdullah UÇAN,
  • Sultanbeyli Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Hüseyin GÜNER,
  • Ümraniye Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Hüseyin EREN,,
  • Gümüşhane Sargınkaya Köyü Muhtarı Metin POLAT,
  • Gümüşhane Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Sayın Vahit OLGUN, Konuşma yaptı
  • Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sayın Hasan AKDEMİR, Konuşma yaptı
  • İsparta Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Sayın Kemal ÖZGÜR,
  • Ümraniye Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Sayın Tahsin SÖĞÜT,
  • Beykoz Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Sayın Salih KELEŞ,
  • Eyüp İlçesi Şoförler Odası Başkanı Sayın Ali YAVUZ,
  • Kartal Gümüşhane Merkez Köyleri Dernek Başkanı Sayın Muammer GÜLER,
  • Kartal Gümüşhane Gültepe Köyü Dernek Başkanı Sayın Yaşar COŞAR,
  • Gümüşhane Arzular Beldesi Dernek Başkanı Sayın Salih YEŞİL,
  • Gümüşhane Yağmurdereliler Dernek Başkanı Sayın İlhan AKÇAY,
  • Gümüşhane Deredolu,Mahmatlı Beldesi Dernek Başkanı Sayın  Ramis ÜSTÜN,
  • Gümüşhane Kabaköy Dernek Başkanı Sayın Öztürk EZBER,
  • Gümüşhane Sökmen Köyü Dernek Başkanı Sayın Aleaddin ÜSTÜN,
  • Gümüşhane Bindal Köyü Dernek Başkanı Sayın Uğur ESER,
  • Gümüşhane Pehlivantaş Köyü Dernek Başkanı Sayın Orhan KÜÇÜK,
  • Gümüşhane Oylumdere Köyü Dernek Başkanı Sayın İlyas NAYIR,
  • Gümüşhane Sarğınkaya Köyü Dernek Başkanı Sayın Fatih KUMRU,
  • Gümüşhane spor Kulübü Eski Başkanı Sayın Kurban KARAGÖZ,
  • Sanatçılarımız  Aşık KUL NURİ, Seçil YAVUZ  ve Mahmut POLAT,
  • Maltepe İtfaiye Müdürü Sayın Yahya DEMİR,
  • Sultanbeyli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Sayın H.İbrahim AKINCI,
  • Sultanbeyli Belediyesi İmar ve Şehircilik  Müdürü Sayın Erkan DİNÇ,
  • Sultanbeyli Altınay Koleji Müdürü Sayın Aydın KURAL,
  • İŞADAMLARIMIZA, ESNAFIMIZA,
  • HEMŞEHRİLERİMİZE,

 

MESAJLARI İLE BİZLERE DESTEK OLAN,

 

  • Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr Sayın Veysel EROGLU,
  • Gümüşhane Milletvekili Sayın Feramüz ÜSTÜN,
  • Gümüşhane Milletvekili Sayın Kemalettin AYDIN,
  • Kocaeli Milletvekili Sayın Fikri IŞIK,
  • Gümüşhane Valisi Sayın Dr Yusuf MAYDA,
  • Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Mustafa CANLI,
  • Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sayın İsmail AKÇAY
  • Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Sayın M.Şamil KURAL’a

TEŞEKKÜR EDERİZ.

GÜMÜŞHANE İLİ VE İLÇELERİ KÜLTÜR YARDIMLAŞMA DERNEGİ

(GÜMÜŞDER) YÖNETİM KURULU ADINA

Abdulkerim YILDIZ

Kaynak: Kaynak: Günebakış Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46