banner333

banner309

10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü, Gümüşhane Valiliğinin düzenlediği programla ortaklaşa kutlandı.

Gümüşhane 10.01.2014, 16:00 10.01.2014, 16:01
10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü
banner400

 Polisevinde düzenlenen programa Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, Adalet Komisyonu Başkanı Asabil Yırtıcı, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Emniyet Müdürü Ahmet Can, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, ilçe kaymakamları, il genelinde görev yapan gazeteciler katıldı.


Katılımcıların tek tek kendini ve kurumunu tanıttığı toplantıda konuşan Vali Dr.Yusuf Mayda, idareci ve gazetecilerin olgu ve algı yönetimini tahakkuk ettiren kesimler olduğunu belirterek, hem İdareciler gününü hem de Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Gümüşhaneli iki gazetecinin çok yakın bir zaman önce Mısır ve Suriye'de tutsak olduğunu da hatırlatan Vali Mayda, "Gümüşhane her alanda marka olmak zorunda. Her sektör kendi alanında söz sahibi ve başarılı olmak durumunda." dedi.

Yöneticiler açısından Gümüşhane'nin şanslı bir durumda olduğunu kaydeden Vali Mayda, "Hem Valiliğimiz hem de Kaymakamlık kadrolarımız elit ve seçkin kadrodur. Arkadaşlarımız çalıştıkları yerde başarıyla görevlerini yerine getiriyor. Mülki İdare Amirleri arkadaşlarımız Gece Gündüz demeden çalışıyorlar. En fazla ihmal ettikleri vatandaşları da aileleri olduğunu iyi biliriz. Çünkü ilçelerinde görev yaptıkları yerde her vatandaşla ziyadesiyle ilgilenirler ama son enerjilerini de ailelerine bırakırlar." dedi.

"GÜMÜŞHANE'DE İDARECİ VE BASIN BİR EKİP HALİNDE ÇALIŞIYOR"

İdareci ve gazetecilerin 24 saat esasını öne çıkararak çalıştıklarını dile getiren Vali Mayda, Gümüşhane'de de idareci ve basının bir ekip halinde çalıştığını kaydetti. Vali Mayda, "Birlikte ve koordineli hareket etme durumundayız. Bir kamu hizmeti tahakkuk ederken ortaya çıkan sıkıntıların sunumu sırasında duyarlı davranılması tabiki ilimizin marka değerinin korunmasında önemli bir husustur. Çalıştığım süre içerisinde basın sektörü bu anlamda kamunun bir birimi gibi hareket etti, duyarlı ve sorumlu hareket etti. Hem halkımızın anayasal hakkı olan haber alma hakkı etkili bir şekilde kullanıldı, hem de toplumda infiale yol açabilecek, hem de farklı görülebilecek alanlara girilmedi. Bu sorumluluk duygusu içerisinde harekettir. Biz ilimizi seviyoruz, ilimizin insanlarıyla iftihar ediyoruz. İlimizin insanlarına hizmet etmekten dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz. Şu coğrafyada burada yaşayan ve yaşarken de devlete ve millete olan görevlerini hassasiyetle gerçekleştirenGümüşhane halkına da bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

Toplantı sonrası Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık ve basın mensupları, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

Programın son bölümünde ise İzmir'den gelen Gümüşhaneli gazeteci Hikmet Yücel, Valilik Toplantı Salonunda basın mensuplarına çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44