banner333

banner309

Rektör Zeybek Doğu ‘Karadeniz Bölümü Rektörler Toplantısı’na Katıldı

Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Doğu Karadeniz Bölümü Rektörleri Şubat Ayı Toplantısı’na Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi 21.02.2019, 14:24
Rektör Zeybek Doğu ‘Karadeniz Bölümü Rektörler Toplantısı’na Katıldı
banner400

Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Doğu Karadeniz Bölümü Rektörleri Şubat Ayı Toplantısı’na Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de katıldı.

Kent, bölge, üniversite, bilimsel faaliyetler ve araştırma geliştirme alanlarında yapılabilecek iş birliklerine yönelik fikir alışverişlerinde bulunmak üzere belirli periyotlarla bir araya gelen Doğu Karadeniz Bölümü Rektörleri, en son toplantısını Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde yaptı. Toplantıda bölge üniversitelerinin karşılaştıkları müşterek sorunlar ve bunların çözümü noktasında atılması gereken adımlar ele alındı. Üniversite-şehir uyumu çerçevesinde yapılan uygulamalar, AR-GE faaliyetlerinde ve laboratuvar çalışmalarında yapılabilecek iş birliği konularının yanı sıra, üniversitelerin bulundukları illerin ekonomisine katkısından bölge üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin konaklaması ve üniversitelerin yabancı öğrenciler için daha çok tercih edilebilir hale getirilmesi gibi önemli başlıklar, adı geçen toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı.

Gerçekleştirilen toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yaptığı açıklamasında, “Bilindiği üzere bölge üniversitelerimizin sorunları ve ortak çalışma alanları hakkında fikir alışverişlerinde bulunmak için Doğu Karadeniz Bölümü Rektörleri olarak belirli sürelerde üniversitelerimizde toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantımızda da Ordu Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın misafiri olduk. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda hızla gelişen üniversitelerimiz arasında sosyal ve bilimsel alanlarda birlikte çalışılması, bölge üniversitelerimizin eğitim durumu ve kurumların bölgeye katkıları hakkında yürütülebilecek ortak çalışmaları ele aldık. Bunun yanında bizim de sürekli üzerinde durduğumuz bir konu olan üniversite-şehir uyumu çerçevesinde yapılan uygulamalar, öğrenci tercihleri, norm kadro planlamaları, uygulama alanları ve laboratuvarların ortak kullanım kriterleri, stratejik planlama ve kalite kurulu çalışmaları gibi pek çok konuda da üniversitelerimiz ile birlikte istişarelerde bulunduk. Bu istişareler, fiziki ve bilimsel alt yapı çalışmaları konusunda fikir alışverişlerinin yanı sıra öğrencilerimizin ile akademik ve idari personelimizin sosyal ihtiyaçlarına yanıt verebilme noktasında çeşitli projelerin konuşulmasına katkı sunmaktadır. Çok faydalı bir toplantı oldu. Toplantının düzenlenmesinde ve ev sahipliğinden dolayı Ordu Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” görüşlerine yer verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59