banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencilerinden Mezuniyet Programı Talebi

Uzaktan eğitim sürecinin sürdürüldüğü bu dönemde Gümüşhane Üniversitesi son sınıf öğrencileri mezuniyet programları ile ilgili meraklarını dile getirdi.

Gümüşhane Üniversitesi 08.05.2020, 13:56
Gümüşhane Üniversitesi Öğrencilerinden Mezuniyet Programı Talebi
banner400

Koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversitelerin kapalı olduğu ve uzaktan eğitimin sürdürüldüğü bu süreçte mezun olacak son sınıf öğrecileri mezuniyet programları ile ilgili sorularını sosyal medyadan dile getirdi. Öğrenciler, YÖK'ten gelen "15 Haziran'dan itibaren akademik takvimlere devam edilebileceği" kararı öğrencileri mezuniyet programı konusunda heycanlandırdı. 

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri sosyal medya gruplarından çağrıda bulunarak günlük hayatın yavaş yavaş düzelmeye başladığını öne sürerek mezuniyet programının yapılması talebinde bulunacaklar. Son sınıf üniversite öğrencileri, fakülte temsilcileri ile görüşerek ortak bir basın bildirisi düzenlemeyi veya sosyal medya adreslerinden çağrıda bulunmayı planladıklarını öğrenildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklama şu şekilde olmuştu;
“Kabine Toplantısı'nda 15 Haziran'dan 2020'den itibaren üniversitelerin akademik takvime dönebileceği kararı alındığı anımsatıldı. Bu karar ile üniversitelerin bu tarihten itibaren; bu ve gelecek senenin eğitim öğretim süreçlerine ilişkin akademik takvimlerini yapabileceği belirtilerek, "Bu ülkemizin normalleşme sürecinde gelinen önemli bir aşamadır. Devletin ilgili kurumları tarafından 1 Haziran 2020'den itibaren 14 gün boyunca Kovid-19 salgınının kontrol altına alındığının ve kesin düşüşe geçtiğinin beyan edilmesi koşuluyla, 15 Haziran 2020 tarihinden sonra üniversitelerimizde de normale dönüşün ilk aşaması bu şekilde tedrici olarak başlayacaktır.”

Bunun yanı sıra pazatesi günü yapılması planlanan ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Zeybek'in soruları yanıtlayacağı canlı yayın etkinliğinde öğrenciler bu sorunlarına bir cevap bulabileceklerini düşünüyor. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11