banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Toplantısı Gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti üniversite tarafından düzenlenen kahvaltı programıyla vakfın gündem maddelerini görüşmek üzere bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi 06.08.2021, 21:55
Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Toplantısı Gerçekleştirildi
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti üniversite tarafından düzenlenen kahvaltı programıyla vakfın gündem maddelerini görüşmek üzere bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in başkanlığında gerçekleştirilen programa Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Aydın, Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (GÜSİAD) Yüksel Yalçın, Özgün Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Karakullukçu, Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Diş Hekimleri Odası Gümüşhane temsilcisi Dr. Çetin Işık, Genel Sekreter Doç Dr. Fatih Yalçın, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız, Vakıf Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Hasan Tahsin Bostancı, Vakıf Muhasibi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Fahri Terzi, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bülent Bal, Vakıf Denetleme Kurulu Üyeleri; Denetleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Şahin, Kurul Üyesi Doç. Dr. Kemal Kurt katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nın geleceğine ilişkin gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Vakıf heyeti olarak en son toplantımızı 5 Mayıs 2021 tarihinde çevrim içi olarak yapmıştık. Türkiye’nin en genç üniversitelerinden birisi olan Gümüşhane Üniversitesi 31 Mayıs 2008 yılında kuruldu. Hali hazırda 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu, 11 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 6 Koordinatörlükle eğitim-öğretim, araştırma ve topluma katkı faaliyetlerini yürütüyoruz. ‘Webometrics Ranking Web of World Universities’ Temmuz 2021 dünya üniversiteler sıralamasında Üniversitemiz 76 basamak birden yükselme başarısı göstermiştir. İnanıyorum ki vakfımızın artan destekleri yeni başarılarımıza katkı sağlayacaktır. Burada toplanmamızın amacı; Üniversitemizin fizikî ve teknolojik altyapısı ile eğitim, araştırma ve uygulama imkânlarının geliştirilmesine destek olmak, akademik ve idari personelinin ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü desteği sağlamak ve başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ile desteklenmesini sağlamak amacıyla kurulan vakfımızın gelecek planlarını ele almaktır. Hedefimiz; şehirde, bölgede ve ülkede daha çok katkı sağlayacak icraatlar ortaya koymak, üretimler çıkarabilmektir. Bu hedefler ışığında toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” 

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nın kuruluş aşaması sürecini değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın da yaptığı konuşmasında şu noktalara dikkat çekti: “Biz bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisi olarak her zaman Gümüşhane için ne yapabiliriz sorusunun peşinde olduk. Şunu belirledik ki Gümüşhane’de bacalı sanayi işi zor. Bu nedenle de Gümüşhane için önceliğimiz eğitim ve turizm olacaktır. Eğitim için öncelikle Üniversitemizin kuruluşu adına bir lobi çalışması yaptık. Bunun dışında özellikle ilçelerde fiziki yapılanmaya katkıda bulunmak üzere Meslek Yüksekokulu, lojman ve benzeri tesislerin yapılması için iş adamlarımızı motive etmeye çalıştık. Eğitimle ilgili olarak bir vakıf kurulma aşaması başlatıldı. Sayın Rektörümüz bu konuda öncülük etti. Biz de başta GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın’ın katkıları olmak üzere Ankara’da ve İstanbul’da destek verdik. Günün sonunda 2020’de vakfımız kuruldu. Dönem sonunda da vakfın genel kurulunu yaptık. Genel kurulda da vakfımızın yönetimi belirlendi. Amacımız Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı olarak üniversiteye nasıl bir destek olabiliriz, Üniversitemizin gelişimi için neler yapabiliriz sorularına cevap arama peşinde koşmaktır. Görüyoruz ki üniversitemiz fiziki yapılaşma noktasında önemli bir yere gelmiş; ama sadece fiziki gelişmenin yeterli olmadığının farkındayız. Bugün burada vakıf ile ilgili görüşleri ele alıp somut çıktıları hayata geçirmeye çalışacağız. Bu amaçla da toplantıya katılan herkese hoş geldiniz’ diyor, toplantının hayırlı olması dileklerinde bulunuyorum” ifadelerine yer verdi.

İlk aşamada Vakıf adına kapsamlı bir yurt ve misafirhane gibi projelerin yer aldığı gündem maddelerinde başarı gösteren akademik, idari personel ve öğrencilere teşvik edici ödüller verilmesi, yurtiçi ve yurtdışı bilimsel çalışmalar yapan öğretim üyelerinin desteklenmesi ve Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nın tüzüğünün yapılanması gibi konular ele alındı. 

Kahvaltı programında GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın ile Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek karşılıklı hediye takdiminde bulundu. 

Üniversiteye yaptıkları desteklerinden dolayı da Rektör Zeybek tarafından GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın’a teşekkür edildi. 

Karşılıklı görüş ve temennilerin alınmasının ardından Vakıf Mütevelli Heyetine Üniversite kampüsünü gezdiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversitenin gelişimi ve başarıları hakkında bilgiler verdi.

Mütevelli Heyeti Süleymaniye’de

Toplantının ardından Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli heyeti Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in misafiri olarak Süleymaniye Mahallesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın, Özgün Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Karakullukçu ve Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın ile birlikte Süleymaniye’de bulunan Rektör Zeybek heyete rehberlik ederek, buradaki gelişmeler hakkında bilgiler verdi. 

Süleymaniye mahallesinin Gümüşhane’nin turizmi için vazgeçilmez bir değere sahip olduğunu dile getiren heyet, burada tarihi dokusuna zarar vermeden yapılacak kapsamlı bir restorasyon ile turizme kazandırılmasının altını çizdi.

Yapılan inceleme sırasında Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Tarihi ve kültürel yapısıyla önemli zenginlikleri bünyesinde barındıran Süleymaniye Mahallemiz, Üniversitemiz için de büyük bir öneme sahiptir. Turizmden elde edilen gelirlerde Gümüşhane’nin daha çok pay sahibi olması adına Üniversite olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli heyetimiz ile birlikte burada yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişlerimiz oldu. Tabi bir yerin turizme kazandırılması için o yerin tarihi dokusuna zarar vermeden aslına uygun bir şekilde restore edilmesi de önemlidir. Çünkü Süleymaniye Mahallemiz kendine özgü mimarisi ve coğrafi yapısıyla önemli bir çekim merkezi konumundadır. Bu nedenle de bizleri ziyarete gelen tüm misafirlerimizi buraya getirip onlara tanıtıyoruz” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38