banner333

banner309

Karabuğday çalıştayı Kelkit'te yapılacak

10 Ağustos Salı günü saat 11.00’da Türkiye’de ilk defa Karabuğday Çalıştayı Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda yapılacak.

Kelkit 09.08.2021, 08:59
Karabuğday çalıştayı Kelkit'te yapılacak
banner400

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Kelkit Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kelkit Ziraat Odası işbirliğiyle gerçekleştirecek program 10 Ağustos Salı günü saat 11.00’da Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Kırsal Kalkınma Buluşmaları kapsamında Gümüşhane’de Karabuğday bitkisinin tanıtımının yapılması, ülkemize ve ilimize sunacağı fırsatların tartışılması maksadıyla düzenlenecek çalıştay açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi ve TOBB Gümüşhane Akademik Danışmanı Prof.Dr. Hasan Ayaydın'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek programda Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tıbbi Bitkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Yüksel Kan tarafından "Karabuğdayın sektörel analizi", Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Prof.Dr. Erkan Yalçın tarafından "Yerli Karabuğday çeşitlerinin bazı kimyasal ve biyoaktif bileşenleri ve ıslak öğütme veriminin incelenmesi", Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Seher Nagihan Nalçacı tarafından "Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından tıbbi ve aromatik bitkilerde yapılan Ar-Ge çalışmaları", Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü Bitki Islahı ve Genetiği Bölümünden Dr. Ahmet Güneş "Karabuğday yetiştiriciliği, ülkemiz ve dünyadaki durumu", Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan MYO Mimarlık ve Şehir PLanlama Bölümünden Dr. Nilgün Doğan ise "Karabuğday üretiminde sözleşmeli tarım ve etkileri" konulu sunumlarını gerçekleştirecek.

Çalıştay soru cevap kısmıyla son bulacak.

Kaynak: Haberkelkit.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38