banner333

banner309

26.10.2011, 16:34

GÜMÜŞHANE BARO BAŞKANLIĞI VEYA İSMAİL TAŞTAN

 
Gümüşhane de bir işe kalkışırken, baştan, yapılan o işe karşın soğuk bir duyarsızlığa, küçük bir teşekküre, nazik bir takdire gerek görülmeyeceğini bilerek başlamak gerek. Yani demem o ki, baştan tüm bunları göze almak gerektir. Duyarsızlığın dibini bulmuş bir şehirde yaşıyoruz zira. Sivil toplum olarak istenilen bir yerde değiliz. Bazı konuları tartışamadan, konuşamadan gelişi güzel hal yoluna koyuyoruz. Örnek verilecek olursa çocuk parkına yapılan iş merkezi ve yıkılan eski belediye binasının yerine yapılacak olan iş merkezinin tartışılmaması, konuşulmaması gibi örneklerimiz bol.
 
Bu tür olumsuzluklara rağmen güzel ve umut verici işlerde olmuyor değil. Oluyor ve olacaktır da. Çünkü zaman ve şartlar bizlere bunu mecbur kılacak. Değişeceğiz ve daha yaşanılabilir şehir özlemi giderek artacaktır. Bu minvalde Gümüşhane Baro Başkanlığı, İsmail TAŞTAN başkanlığında, ciddi ve bu şehrin kültürel ve sosyal boşluğunu dolduracak bir dizi etkinlik düzenliyor. Daha önce “Denge Hukuk Derneği” başkanı olarak “sivil anayasa” paneli düzenlemesi ve alanında Türkiye ve dünyaca tanınan Mehmet Altan, Mümtaz’er Türköne, Oral Çalışlar ve Faruk Mercan gibi aydınlarla bu şehri tanıştırması alkışlanacak bir çalışmaydı. Şimdi yine, aynı şekilde bu defa, 26 Kasımda, daha farklı aydınları Gümüşhane ile tanıştırma görevini “baro başkanı” sıfatı ile gerçekleştirme gayreti içerisinde.
 
Gelecek isimlere bakacak olursak tıpkı daha önce gelen aydınlar gibi yine çok tanınan, okunan ve tartışılan isimlerin geleceğini görüyoruz. Kimler diye baktığımızda; Rasim Ozan Kütahyalı, Nagehan Alçı, Hilal Kaplan, Şamil Tayyar, Faruk Mercan ve Günebakış ve Gümüşkoza gazetesi sahibi gazeteci Ali Öztürk.
 
Bunlar güzel işler gerçekten. Bu tür panellerin düzenlenmesi, aydınların davet edilmesi demek, Gümüşhane’nin ufkunun Zigana’nın ötesine aşması demektir. Bu tür Gümüşhane’nin ihtiyaç duyduğu hizmetlere imza atan Baro Başkanımız Sayın İsmail Taştan bu övgüyü fazlasıyla hak ediyor. Tabii ki Baro Başkanı, beraberinde ki ekibi ile bu övgüyü hak ediyorlar fazlasıyla.
 
Bu yazıda, Baro Başkanımız İsmail beyin baroya ilişkin fiziki çalışmalarını anlatmıyorum, ama şu kadarını söylemeliyim ki, Gümüşhane’de yaşayan bir fert olarak, Gümüşhane Barosunu bir “ad” olarak bilmenin ötesinde ne işe yaradığını bilmeyen bizlere, “Baro” olarak çok şey yapılacağını ekibi ile beraber gösterdi ve göstermeye de devam ediyor doğrusu. Neler bunlar diyecek olursanız, derim ki; hem bir fiziki kalkınma ve hem de sosyo-kültürel ve hukuki mevzularda yaptığı açıklamalar ve gerçekleştirdiği panel ve konferanslarla bu şehre nasıl faydalı olacağını gösterdi.
 
 İzin verirseniz yazının burasında kısa bir özgeçmiş olarak şu kaydı düşmek istiyorum; Baro başkanı İsmail Taştan, ilk gençliğinden bu yana bu tür fikri hizmetlerin içinde bulunmuş olup fikri hizmetlere yabancı ve sonradan giren bir Gümüşhaneli değil.
***
Siz isterseniz bu yazımı okumuşsanız ve hoşunuza gitmemişse size tavsiyem, bu yazıyı panel gerçekleşene kadar saklamanız ve 26 Kasımda gerçekleşecek panelden sonra tekrar bu yazıyı okumanızı salık veririm. O zaman sanırım daha objektif olarak değerlendirme şansı olabilir, burada anlatılanlar.
 
Yorumlar (1)
Vatan yahut Silistre 13 yıl önce
Bir birey olarak ne yapmıştır bu zamana kadar İsmail TAŞTAN yaşadığı memleket için? Hangi sosyal çözüm sorununa bir avukat olarak müdahil olmuştur? İkbal beklentisi içinde olanların izlediği yolu izledi ve izliyor şimdiki baro başkanı. Tabi sizin gibi eleştiri yapmaya bayılan ya-zar tahifesi de eleştirilecek noktaları eleştirmez sadece olasılıklar üzerinden ahkam keser.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 10 Mayıs 2024
İmsak 03:21
Güneş 05:04
Öğle 12:24
İkindi 16:17
Akşam 19:34
Yatsı 21:09