banner333

banner309

01.06.2017, 18:45

Eskişehirspor Varoluş Maçına Çıkıyor!...

ESKİŞEHİRSPOR VAROLUŞ

MAÇINA ÇIKIYOR!...

4 Haziran Pazar günü Eskişehirspor tarihinde çok önemli maçlarından birisine çıkıyor.

TFF 1.Ligde Play - off ilk maçında Giresunsporu eleyerek finale yükselen kırmızı şimşeklerin rakibi bu sefer İzmir’in güçlü ekiplerinden Göztepe spor.

Antalya’da Pazar günü oynanacak maç için Eskişehir’den gitmek isteyen taraftarlar, çok kapsamlı organizasyonlar yapıyor.

Geçtiğimiz yıl süper ligden 1.Lige düşen kırmızı şimşekler, final maçını kazanarak tekrar süper lige dönmek istiyorlar.

Büyük borç sarmalı altında bulunan kulüpte tüm gözler final maçına çevrildi.

Takım eğer süper lige yükselirse alacağı yüksek miktardaki paralar ve elde edeceği gelirlerle bundan sonraki yaşamına devam edebilecek.

Bunun aksini kimse düşünmüyor ve de istemiyor Eskişehir’de. Kocaelispor, Sakaryaspor bu acı gerçeği yaşayan illerimizin takımları.

Böyle bir akıbeti yaşamak istemeyen taraftarların “diriliş” olarak nitelendirdikleri sezonun sonunda final maçına büyük ilgi gösteriyorlar.

Final maçının biletleri satışa sunulduğu anda 15 dakika içerisinde 14 Bin biletin tamamını aldılar.

Eskişehirspor’a gönül vermiş taraftarların yaptıkları bununla sınırlı değil. Bu sezon Türk futbol tarihinde bir ilke imza atarak seyircisiz maça “hatıra bileti” kampanyası yaparak farklarını ortaya koydular.

Sezona “ya tarih yazacağız yada tarih olacağız” diyerek yola çıkan kırmızı siyahlı cefakar taraftarların “Direniş” adını verdikleri bir mücadele içindeler. Deyim yerindeyse tarih yazıyorlar.

Bunun en güzel örneğini de takıma bir can suyu vermek düşüncesinden hareketle Hakan Üresin adlı taraftarın ortaya attığı fikirden yola çıkan yönetim, çok zor şartlarda götürdükleri 2016-2017 futbol sezonunda finale kadar borçların bir kısmını ödeyip diğerlerini yapılandırmak ve ertelemekle uğraştı.

Sezon başında kulüp başkanı Halil Ünal’ın tüm bu olumsuzlukları bilerek göreve talip olması, ”bu şehre bir deli lazım oda benim” diyerek süper lig tecrübesi olan futbolcuları transfer etmesi, biten ümitleri tekrar tazeledi.

Kimleri transfer etmedi ki. Erkan Zengin, Semih Şentürk, Uğur İnceman, Tarık Çamdal, Hakan Cinemre ilk aklıma gelenler…

Diğer ismini yazmadıklarımda eğer şampiyon olurlar ise kulübün tarihine altın harflerle yazılacaklar.

Sadece galibiyet priminden başka geliri olmayan sporcuların fedakârlığı her türlü takdirin üstünde.

Futbolun sadece para ile oynanan bir oyun olmadığını görmek isteyenler için Eskişehirspor iyi bir örnek.

Devre arasında gelen transfer yasağı ve geçmiş futbolcuların, teknik adamların alacakları için mahkemelerde açılan davalar Eskişehirspor’u süper lig hedefinden hiç uzaklaştırmadı.

Kentin seçilmiş ve atanmış yöneticilerinin de desteği ile bugünlere gelindi…

Eskişehirspor bize göre Türk futbol tarihinde bir markadır.1965 yılında kurulan kulüp, kısa zamanda almış olduğu başarılar ile efsane olmuştur gönüllerde.

Türkiye'de, 60'lı ve 70'li yıllarda Anadolu Yıldızı Eskişehirspor olgusunu oluşturan efsane kadronun futbolcularından Fethi Heper, Nihat Atacan, Ender Konca ve İsmail Arca bu kentin evlatlarıdır.

Çoğu milli formayı giymiş sporculardır.

Eskişehir’de Eskişehirspor’dan başka bir takım tutulmaz. Bu yönünü hep Trabzon’a benzetirim.

Özellikle tribün ve seyirci kültürü de diğer takımlara örnek niteliktedir. ”Bizi eskiler tanır. Yeniler örnek alır” cümlesi yeni Atatürk stadında büyük puntolarla yazılıdır. Amigo Orhan bir efsanedir şehirde.

Anlatılır hep…Amigo Orhan’ı 70’li yıllarda İstanbul’dan gelip alarak, Galatasaray, Fenerbahçe ve milli takım maçlarında tribün liderliği yapması için götürürlermiş.

Amigo Orhan’ın öğrencilerinin bugün Eskişehir’de tribün lideri olarak yaptıkları inanılmaz koreografileri internetten görebilirsiniz.

Öyle ki geçtiğimiz aylarda milli takımımızın Moldova ile ilk defa Eskişehir’de oynadığı maçın atmosferi hala konuşuluyor.

Bu atmosferden TFF çok etkilenmiş olacak ki Ziraat Türkiye kupası final maçını Eskişehir’de oynattılar.

Eskişehir’de oynanan maçların birçoğuna gitmiş bir izleyici olarak söylemeliyim ki, Eskişehirspor mazisiyle Anadolu’nun yıldızıdır. Gerek başarıları ve gerekse seyirci kültürü ile.

Şimdi yeni bir tarih yazmak üzere 15 dakikada final maçının biletlerini tüketen cefakâr ve vefakâr taraftar, kırmızı şimşeklerden yeni bir başarı ve şampiyonluk bekliyor Göztepe karşısında.

Bu seyirci ve bu kent bunu çok ama çok hak ediyor. Pazar günü akşam 21.30 ‘da kimseye randevu vermeyin derim. Başarılar Es Es…

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39