banner333

banner309

Köse ve Kelkitli Üreticilere Nohut ve Kuru Fasulye Yetiştiriciliği Eğitimi Verildi

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kelkit ve Köse ilçelerinde nohut ve kuru fasulye yetiştiriciliği yapan üreticilere yönelik eğitim düzenlendi.

Ekonomi 29.02.2024, 13:10
Köse ve Kelkitli Üreticilere Nohut ve Kuru Fasulye Yetiştiriciliği Eğitimi Verildi
banner400

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kelkit ve Köse ilçelerinde nohut ve kuru fasulye yetiştiriciliği yapan üreticilere yönelik eğitim düzenlendi.

Kelkit ve Köse İlçelerinde gerçekleştirilen eğitim programına, Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, İl Müdür Yardımcısı, Şube ve İlçe Müdürleri, İlgili teknik personeller ile üreticiler katıldı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, kuru fasulye ve nohut yetiştiriciliğinin ilin tarımsal üretimi açısından önem arz ettiğini, yetiştiricilikte çiftçilerimizin bazı yanlış ve hatalı uygulamaları ile karşılaştıklarını, çiftçilerimizin verimli, kaliteli ve sağlıklı üretim yapmalarını sağlamak için bu eğitimleri düzenlediklerini söyledi.

Tarımsal Üretimin Planlanması ile ilgili de katılımcılara bilgi veren İl Müdürü Kıraç, “Dünyada yaşanan gelişmeler tarımsal üretimin önemini her geçen gün arttırdı. Tarımsal üretimin planlanması ile ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi hedeflenmektedir” dedi.


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından 2024-2028 yıllarında uygulanacak 10 maddelik “Hayvancılık Yol Haritası"nı açıklandığını ifade eden Kıraç, “Bitkisel Üretim Planlaması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 2024-2025 üretim sezonu itibariyle Tarımsal Üretim Planlamasının uygulanmaya başlanacak” diye konuştu.

Eğitimde Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden konu uzmanı Arslan Uzun tarafından nohut ve kuru fasulye yetiştiriciliği konularında tarla hazırlığı, gübreleme, ekim zamanı, ekim sıklığı, ekim derinliği ve ekim normu, tohumluk, hastalık ve zararlıları ile mücadele metotları, sulama, hasat ve depolama konularında üreticilere detaylı bilgiler verdi. Yapılan sunumun ardından çiftçilerin sorularının cevaplandırılması ile eğitim toplantısı son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49