banner333

banner309

banner421

Aslan’dan ekonomik adalet çağrısı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Gümüşhane İl Başkanı Ergin Aslan, kamu çalışanlarının ve emeklilerin alım gücünü korumak adına ivedi adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Seyyanen zam talebinden vergi dilimi adaletsizliğine kadar pek çok konuya değinen Aslan, "Ekonomik maliyeti göğüslemek, sosyal maliyeti üstlenmekten çok daha kolaydır" diyerek yetkililere seslendi.

Ekonomi 06.01.2026, 22:23
35
Aslan’dan ekonomik adalet çağrısı
banner400


Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Ergin Aslan, yaptığı basın açıklamasında kamu görevlilerinin ve emeklilerin ekonomik beklentilerini dile getirdi.

Geçmiş dönem kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini savunan Aslan, özellikle seyyanen zam ve gelir vergisi matrahları konusunda radikal değişiklikler yapılmasını talep etti.

"Seyyanen Zam Emekliyi de Kapsamalı"

Başkan Ergin Aslan, kamu personelinin maaş dengesinin bozulduğuna dikkat çekerek, 2023 yılında verilen sözlerin altını çizdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından ifade edilen "en düşük memur maaşının, aynı işi yapan en düşük işçi maaşından yüksek olacağı" yönündeki beyanın tam olarak uygulanmasını isteyen Aslan, seyyanen zammın emekli maaşlarına da yansıtılmasının bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Aslan, "2023 yılında vaat edilen 8 bin 77 liralık iyileştirmenin bugünkü karşılığı 20 bin liranın üzerine çıkmıştır. Adaletin tesisi için bu rakam üzerinden bir iyileştirme ile başlanmalıdır" dedi.

Vergi Matrahında "Nimet-Külfet" Dengesi

Aslan’ın üzerinde durduğu en kritik konulardan biri de gelir vergisi matrahları oldu. Mevcut sistemde asgari ücretli bir çalışanın dahi yüzde 20’lik vergi dilimine girmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Aslan, "Vergi matrahının birinci dilimi 190 bin TL değil en az üç katına çıkarılmalıdır. Kamu işvereni bu sorunu görmezden gelmeyi bırakmalı ve toplu sözleşme masasında bu konuyu çözüme kavuşturmalıdır” ifadelerini kullandı.

Çalışma Barışı Tehlikede mi?

Ücret adaletsizliğinin kamu kurumlarındaki çalışma barışını zedelediğini savunan Ergin Aslan, sosyal maliyet uyarısında bulundu.

Ekonomik yükün bir şekilde yönetilebileceğini ancak toplumda oluşacak adaletsizlik hissinin telafisinin zor olduğunu vurgulayan Aslan, Memur-Sen olarak bu konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.
 

Yorumlar (0)
3
hafif yağmur
Namaz Vakti 08 Ocak 2026
İmsak 06:06
Güneş 07:37
Öğle 12:28
İkindi 14:48
Akşam 17:09
Yatsı 18:35
GazetelerTümü