banner333

banner309

Şiran Yunus Emre Ortaokulu birinci oldu

Şiran Yunus Emre Ortaokulu bu yıl ikincisi yapılan Rotek Robeteam 19 yarışmasında Arduino kategorisinde birinci oldu.

Eğitim 30.04.2019, 12:22
Şiran Yunus Emre Ortaokulu birinci oldu
banner400

Şiran Yunus Emre Ortaokulu bu yıl ikincisi yapılan Rotek Robeteam 19 yarışmasında Arduino kategorisinde birinci oldu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından düzenlenen Rotek Roboteam19 robot yarışmasında geçen yıl serbest kategoride ikinci olan okul, bu yıl Arduino ile katıldığı yarışmada birçok ilden gelen okulları geride bırakarak birinciliği göğüsledi. 

Yunus Emre Ortaokulu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından düzenlenen Rotek Roboteam19 robot yarışmasına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa Kürşat Candemir, Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Hafız Orhan Aygün, Müdür yardımcısı Yurtcan Aydınşakir ve 14 öğrenci ile katıldı. Şiran Milli Eğitim Şube Müdürü Candemir, geçen yıl ikinci oldukları yarışmada bu yıl birinci olarak önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi. Ayrıca Candemir,  ilçemize kodlama sınıflarını kazandıran 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’a, Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi’ye, Şiran Milli Eğitim Müdürü Bayram Kundak’a, geçen dönem Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’a, Belediye Başkanı Mutlu Özel’e desteklerinden dolayı çok teşekkür etti ve başarılarının artarak devam edeceğini dile getirdi.

Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Hafız Orhan Aygün, bu sene geçen seneye yapılan yarışmaya göre daha iyi hazırlandıklarını ve birincilikle döndüklerini dile getirdi. Müdür yardımcısı Yurtcan Aydınşakir ise, birkaç yıldır kodlama alının da Şiran’da çok iyi ortamların oluştuğunu, kodlama sınıflarının yapıldığını, öğrencilerin bu ilgilerini de verilen desteklerle başarıya dönüştürdüklerini söyledi. Okul müdürü Hafız Orhan Aygün ve müdür yardımcısı Yurtcan Aydinşakir emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Diğer ulusal yarışmalara da katılacak olan okul çeşitli projelerle kodlama alanında adından söz ettirmek istiyor. Şiran’da kodlama alanında kurulan sınıfların meyvelerini düzenlenen yarışmalarda derece alınmasıyla vermeye başlaması ilçe adına sevinçle karşılandı.

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38