banner333

banner309

Kartal’da, Toprak Ana Günü Kutlandı

Gümüşhane Şiran İnözü köylü Kartal Belediyesi Çevre korumu Müdürü Dr.Dilek Kars’ın organizesi ile Çevre Dostu Belediyeden Miniklere Geri Dönüşüm Eğitimi ve Dünya Toprak Ana günü kutlandı.

Güncel 30.04.2019, 12:57 30.04.2019, 13:02
Kartal’da,  Toprak Ana Günü Kutlandı
banner400

Çocuklardan anlamlı dönüşüm.

Çocuklara daha temiz bir gelecek sunmak için çevre kampanyaları ve geri dönüşüm projeleri ile öne çıkan Kartal Belediyesi, Özel Şirin Yunuslar Anaokulu'nda eğitim gören miniklere geri dönüşüm eğitimi verdi.

Çocuklara daha temiz bir gelecek sunmak için çevre kampanyaları ve geri dönüşüm projeleri ile öne çıkan Kartal Belediyesi, Özel Şirin Yunuslar Anaokulu'nda eğitim gören miniklere geri dönüşüm eğitimi verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte minikler ayrıca domates fideleri ekti ve evlerinden getirdikleri oyuncakları, ihtiyacı olan çocuklara göndermeleri için yetkililere teslim etti.

Kartal Atalar Mahallesi'nde 2006 yılından beri eğitim veren Özel Şirin Yunuslar Anaokulunda Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. "22 Nisan Dünya Toprak Ana Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar, bahçede sebze fideleri dikti. Öğretmenlerinin yardımıyla toprağa fideleri diken çocuklara daha sonra Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Karstarafından geri dönüşüm eğitimi verildi. Çocuklara çizgi filmler izleterek başta pil olmak üzere, ambalaj, elektronik ve yağların geri dönüşümünün önemini anlatan Dr. Kars, çocuklardan evlerinde de atıkları geri dönüşüm kutularına atmalarının ne kadar önemli olduğunu açıkladı.ve Geleceğin konutları, betonu çok olan değil yeşili çok olandır.Daha Yeşil bir Türkiye için el ele verelim umutlarımızı fidan dikerek yeşertelim. diye çocuklara mesaj verdi.

Evlerinde kullanmadıkları oyuncaklardan ihtiyacı olan çocukların faydalanmasını isteyen minikler ise getirdikleri oyuncakları, BatmanAyrancı İlkokulundaki arkadaşlarına göndermeleri için teslim etti. -

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11