banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Yönetimi Eleştirdi

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, üniversite tarafından düzenlenen kültürel etkinliklere sadece belirli öğrencilerin gönderilmesine tepki gösterdi.

Eğitim 16.01.2024, 08:10
Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Yönetimi Eleştirdi
banner400

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, üniversite tarafından düzenlenen kültürel etkinliklere sadece belirli öğrencilerin gönderilmesine tepki gösterdi.

Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan öğrenciler, üniversite yönetiminden bu konuda hassasiyet beklediklerini dile getirerek, etkinliklerden yapıldıktan sonra değil yapılmadan önce haberdar olmak istediklerini kaydettiler.

Açıklamalarını tüm üniversite öğrencileri adına yaptıkları için isimlerini vermek istemeyen öğrencilerden M.Y.S. “Üniversitemiz tarafından düzenlenen gezi ve kültür gibi etkinliklere sadece belirli bölümlerden ve sınıflardan öğrencilerin gönderilmesi ayrımcılıktır. Bu uygulamanın kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bir diğer öğrenci M.A. ise, tüm öğrencilerin, bu tür etkinliklere katılma hakkı olduğunu dile getirerek; “Etkinlikleri arkadaşlarımızdan hep sonra öğreniyoruz. Kars gezisi ve Trabzon gezisi yapılmış ancak hiçbirinden haberimiz olmadı. Üniversite yönetiminin bu ayrımcı uygulamayı sonlandırmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bu tür uygulamaların öğrencilerin üniversiteye olan bağlılığını ve aidiyet duygusunu zedelediğini belirten E.E.K.’da; “Gümüşhane zaten imkanları kısıtlı bir il. Böyle illerde üniversitelerin sosyal ve kültürel aktiviteleri çok etkili oluyor ancak üniversite yönetiminin etkinlikleri öğrencilere duyurmadan sadece belirli bir öğrenci grubunu etkinliklere dahil etmesi bizleri üzdü. Üniversite yönetiminin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Biz de bu üniversitenin öğrencileriyiz” sözleri ile tepkisini gösteren E.S. şunları kaydetti: “Etkinlikleri hep sonradan öğreniyorum, çoğunlukla yabancı uyruklu öğrenciler programlara dahil ediliyor yaklaşık 1 ay önce Trabzon'da E-Ticaret konferansına yabancı uyruklu öğrenciler ağırlıklı olarak götürülmüş. Etkinliğe dahil edilen Türk öğrenciler de yabancı uyruklu öğrencilerle arkadaş. Yaklaşık 1 hafta önce de Kars gezisi yapılmış. Üniversite yine çoğunluklu olarak yabancı uyruklu öğrencileri götürmüş ancak yine bizim haberimiz yok. Üniversite yönetimi bu konuda daha adaletli olmalı”.

Hak ihlali olduğunu vurgu yapan B.N.Ç. ise;“ Üniversitemiz yaptığı etkinliklerde çoğu zaman duyuru yapmıyor. Ben olan veya yapılan etkinlikleri ya gazetelerde ya da sosyal medya da görüyorum. Yapılan bir etkinlikten en son bizim haberimiz oluyor. Biz de imkânlardan yararlanmak istiyoruz. Üniversite yönetimi böyle yaparak hakkımıza giriyor” dedi.

Üniversitede ki son senesi olduğunu anlatan Ş.B.’de; “Her türlü etkinliğe katılmak için birçok gruba katıldım. Kulüplerde bulundum ancak herhangi bir geziye bir türlü katılamadım. Daha sonra bir arkadaşımdan öğrendim. Geziye sadece belirli bir yerde bulunanlar katılabiliyormuş. Bu durum biz öğrenciler açısından çok üzücü. Üniversite böyle bir şey yaparak itibarını düşürüyor” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49