banner333

banner309

GÜ İletişim Fakültesi'nde Erasmus Anıları Paylaşıldı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, Erasmus programıyla Avrupa'ya gitmiş olan öğrenciler, "Erasmus Anıları" programında deneyimlerini paylaştı.

Eğitim 21.03.2024, 14:39
GÜ İletişim Fakültesi'nde Erasmus Anıları Paylaşıldı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Erasmus programı kapsamında Avrupa'ya gitmiş olan öğrencilerin deneyimlerini paylaştığı "Erasmus Anıları" programına ev sahipliği yaptı.

Programda, Polonya'yı deneyimleyen Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Berfin Özkan ve Slovakya'yı deneyimleyen Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ali Can Türk, Erasmus programı ile yaşadıklarını ve elde ettikleri kazanımları anlattı.

"Dekandan Destek"
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, 10 yıldır Erasmus programına öğrenci gönderdiklerini belirterek programın önemini vurguladı. Çalışır, Erasmus'un sadece dil öğrenmek için değil, farklı bir kültürü tanımak ve yeni insanlarla tanışmak için de önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Çalışır, şu an Erasmus programı kapsamında sadece Slovakya ile anlaşmaları olduğunu ve farklı üniversitelerle bağlantı kurmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.


“Bizler Dünya Genciyiz”:
Erasmus eğitiminin önemini ve başvuru prosedürlerini anlatan Berfin Özkan, "Yaşantımız sadece yaşadığımız şehirden veya Türkiye'den ibaret değil. Bizler dünya genciyiz. Sizin de bu deneyimden faydalanmanızı istiyoruz." dedi. Özkan, Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin Polonya, Portekiz ve Romanya'ya gidebileceğini de konuşmasında belirtti.

“Sadece Erasmus Yaptığınız Ülkeyle Sınırlı Kalmayın”:
Ali Can Türk ise hibe desteği ve Erasmus'a başvuru hakkında bilgiler verdi. Türk, "Gideceğimiz ülkeye bağlı olarak hibe desteği yapılıyor. Bu sene uçak biletleri de karşılanmaktadır. Yabancı dilde geçme notu 50'ye indirildi. Artık sadece fakültenizdeki rakiplerinizle yarışıyorsunuz. Sadece Erasmus yaptığınız ülkeyle sınırlı kalmayın. Trenle de birçok ülkeyi gezebilirsiniz. Böyle yaparak toplamda 10 ülkeyi gezdim. Farklı kültürler tanıyın. Bu kültürleri tanıdıkça kendinize olan mirasınız daha fazla gelişecektir" dedi.

Programın sonunda, Erasmus deneyimlerini paylaşan öğrencilere İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Diker tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49