banner333

banner309

Akademisyenlere Bilimsel Çalışma Eğitimleri Veriliyor

Gümüşhane Üniversitesi, Proje Destek Ofisi (PDO) tarafından 19-21 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan “Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Makalesi ve Kitap Hazırlama Eğitimi” etkinliği başladı.

Dernek 20.06.2019, 08:53
Akademisyenlere Bilimsel Çalışma Eğitimleri Veriliyor
banner400

3 gün sürecek eğitimde üniversitemiz öğretim üyesi ve elemanlarına yönelik makale ve kitap hazırlama konularında eğitimler verilecek. Etkinliğin ilk gününde Fen ve Sağlık Bilimlerinde çalışan akademisyenlere bilgi, bilim, bilimsel bilgi, konu seçimi, yayın kurgusu ve etik konularında eğitimler verilecek. Verilen teorik eğitimlerin yanında atölye çalışmaları ile uygulamalı olarak yayın hazırlama eğitimi sürdürülüyor. Eğitimin ikinci günü sosyal bilimler alanında çalışan akademisyenlere yönelik olacak. İkinci gün etkinliği kapsamında bilgi, bilimsel araştırma, yayın kurgusu, konu seçimi, yayınlama aşamasında karşılaşılan zorluklar, etik ihlal, Mendeley ve atölye çalışmaları ile eğitimler devam edecek. Verilen eğitimin son gününde ise kitap yazma süreci, kaynak tarama, kurgu ve yayınevi ile ilgili bilgiler verilecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek verilecek eğitimler için şu açıklamalarda bulundu; “Çağımız bilgi çağı… Günümüzde bilim ve teknoloji dünyayı geri dönüşü olmayan bir şekilde değiştirmektedir. Daha donanımlı ve güçlü çalışmalara imza atabilmek için bilimsel altyapımızın da bu değişime ayak uyduracak şekilde güçlü olması gerekiyor. Bunu başarmak bilimsel eğitimlerin verilmesiyle mümkündür. Üniversitemiz Proje Destek Ofisi tarafından bir bilimsel yayının hazırlanmasında izlenecek yol hakkında öğretim üyesi ve elemanlarımıza 3 gün boyunca eğitimler verilecek. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğretim elemanlarımıza yönelik altyapımızı güçlendirmek adına sürekli eğitimler veriyoruz. Verilen ‘Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Makalesi ve Kitap Hazırlama Eğitimi’ etkinliği çerçevesinde de öğretim üyesi ve elemanlarımızın bilimsel yayın hazırlama konularında daha donanımlı olacaklarına inanıyorum. Eğitimlerin verilmesi noktasında öğretim elemanlarımıza başarılar diliyorum. Üniversitemiz Proje Destek Ofisi tarafından verilen eğitimlere katkıda bulunan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Proje Destek Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Nafiz Maden, Prof. Dr. Ferhat Özbek, Doç. Dr. Ahmet Menteşe, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gücer ve Öğr. Gör. Talat Ülker’e de teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39