banner333

banner309

16.05.2022, 13:28

Bir Anı Ve Onur Belgesi

Sessiz ve sakindi. Kendinden büyük paydaşları arasında fark edilmiyordu bile. Görenler lise 2.sınıf fen şubesinde okuyan bu çocuğun inşaat mühendisi sonradan da alanında prof.Dr. olacağını nerden bileceklerdi.

     Sınıf arkadaşları da hep seçkin öğrencilerdi. Dersin birinde çekinerek parmak kaldırdığını görünce ne söyleyeceksin? Diye kendisine söz verdim.   Bizim sessiz Ümit,  Uzay Geometri  Dersinin  konusu olan teoremin  ikinci bir kısa yoldan daha  ispatının mümkün olduğunu söylemez mi? 

     Aslında bir ikinci yöntemin olduğunu öğretmen söylemeliydi. Ne var ki öğrencilerin derse iştirak ederek katkı sağlamaları uygulanan aktif yönteminde bir gereğiydi. Ümit bu katkıyı yaptığı sürpriz çıkışla sağlayarak 32 kişilik sınıfta dikkatleri üzerine çekmiş oldu.

      Ders öğretmeni ve Müdür baş yardımcısı olarak Bizlerinde dikkatini çeken, kendisi ufak yetenekleri büyük olan postacı Dursun Uzman’ın öğlu  ÜMİT artık takibe aldığımız öğrenciler arsında yer aldı.

     O yıl TRT nin açtığı” okullar arası 16 soru bilgi yarışması” aralarında nda  şimdiki Prof. Dr. Belkıs Eskicioğlu ,Dr. Av. Asuman San.ve Ayşe’sin Huz unda  bulunduğu ekiple Erzurum’da yarışmalara katıldı. Gümüşhane Lisesini başarı ile temsil etti ve ettiler.

      Gelecekteki başarısı küçükten belli olan Ümit Uzman,1969 yılı TÜBİTAK’(Türkiye Bilimsel ve Taknik Araştırma Kurumu) ın, Türkiye Genelinde Açtığı” FİZİK” dalında ki yarışmada  kendisine ve  mezunu olduğu Gümüşhane Lisesine 2.lik ödülünü kazandırdı. Bununla ilgili olarak   Yarım asır öncesine gitmek ve o günkü imkanları düşünerek sonrada adından söz ettiren Galata Saray, İst. Erkek lisesi, İzmir koleji, Ankara Atatürk Lisesi, Erzurum ve Trabzon liseleri gibi köklü liselerle  yarışarak ödüle layık görülmek. Bence yorumlanması gereken gerçek bu.

       Gümüşhane Lisesinin geçmişteki başarısını kanıtlayan bu belge okulun müstesna bir köşesini süslemeli sahibi Prof. Dr. Ümit Uzman davet edilerek bir ağabey olarak öğrenciler ile buluşturulmalıdır. Sağlanan motive edici ortamların öğrencileri olumlu yönde etkileyeceği gerçeği unutulmamalıdır. Bu etkinlikler yani söyleşiler , okullardan yetişen diğer  ünlülerle de  gerçekleştirilmelidir.

     Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Akademisyen olarak emekli olan .Prof.dr. Ümit Uzman, Gümüşhane-1952 doğumlu olup , halen Trabzon’da yaşamakta Avrasya Üniversitesinde ders vermektedir. Boş vakitlerinde ise  NEY üfleyerek müzik çalışmaları yapmaktadır. Öğrenciler için rol-model bir şahsiyettir.

        Gümüşhane Lisesi için övünç kaynağı olan   Pror dr. Ümit Uzman’ın İdarecisi Ve öğretmeni olmaktan bende son derece gurur duymaktayım.13.05.2022

         (.Yusuf sadı. Demokrat Gümüşhane gazetesi Yönetmeni, Eğitimci -Yazar)

      Not:  Prof.DR. Ümit UZMAN hakkında daha fazla bilgi : “Koştular Yorulmadan “ adlı kitabımın

  293  sayfasında yer almaktadır.

Yorumlar (1)
MÜFİT UZMAN 2 yıl önce
DEĞERLİ HOCAM BİZLERİ MUTU EDEN BU ANIYI PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN SAĞOLUN SİZLERE VE TÜM EĞİTİM ALDIĞIMIZ DEĞERLİ HOCALARIMIZA MİNNETTARIZ
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59