banner333

banner309

Küçük İlçenin "Büyük" Takımı

Torul ilçesinde okul takımı olarak kurulduktan sonra, sırasıyla bölge ligi, üçüncü ve ikinci lige, ardından da altı yıl önce birinci lige yükselen Gümüşhane Torul Gençlik, Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'ndeki istikrarlı performansını sürdürüyor.

Gümüşsu Gümüşhanespor 17.01.2014, 14:05 17.01.2014, 14:06
Küçük İlçenin
banner400

Gümüşhane'nin 5 bin 400 nüfuslu Torul ilçesinin tek orta öğretim okulu Torul Şehit Tamer Özdemir Çok Programlı Lisesi bünyesinde 7 yıl önce kurulan voleybol takımı, önce ilinde, daha sonra da bölgede şampiyon olunca 2008-2009 sezonunda birinci lige yükseldi ve ardından önemli başarılara imza attı.Gümüşhane Torul Gençlik, ikinci yarısı 12 Ocak'ta başlayan Acıbadem Erkekler Ligi'nde, Maliye Milli Piyango'nun ardından 12 maçta 4 galibiyet ve topladığı 13 puan ile 8. sırada bulunuyor.Voleybol Federasyonu Gümüşhane temsilcisi Kemal Emiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane Torul Gençlik'in ekonominin çok zayıf olduğu bir yerde başarının nasıl geldiğini kanıtlayan bir takım olduğunu söyledi.

Gümüşhane Torul Gençlik'in, ilk etapta bir okul takımı olarak planlanıp kurulduğunu belirten Emiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurulduğu yılda mahalli ligde başarı sağladı, üçüncü ve ikinci ligde namağlup bir takım olarak birinci lige çıkmaya hak kazandı. Gümüşhane Torul Gençlik amatör ruhla kurulan, ancak profesyonel ruhla birinci ligde mücadele eden Anadolu'nun örnek bir takımı oldu. Ekonomiye başkaldıran, maneviyata ve birlikteliğe dayanan bir takım oldu.Gümüşhane Torul Gençlik birlik ve beraberliğin temsilcisidir, esnafından, çocuğundan, kadınından, erkeğinden, valisinden, kaymakamından herkesin birlik olduğu bir takımdır. Yaşlısından gencine herkes takımına sahip çıktı. İşte bu sahiplik olgusu başarıyı getirdi. Bu başarının ardından Torul'un sokaklarında ip çekerek voleybol oynayan gençlere, çocuklara tanık olduk. Kahvehanelerden kalkarak takımını desteklemek için spor salonuna sığmayan taraftar grubu oluştu. Sadece Torul'da değil, deplasmanda maç yaptığı illerde Sıla hasretini giderdi, o illerde de taraftar grupları oluşturdu. İlimizin turizm elçisi oldu."

"En coşkulu taraftar, Torul'da"

Slovakya asıllı oyuncu Marek ise spor hayatında en coşkulu taraftarı, Torul'da gördüğünü dile getirerek, "Birçok ülkede, birçok takımda oynadım, voleybola bu kadar aşık taraftarı  Torul'da gördüm, çok müthiş bir taraftarımız var" dedi.Kenyalı Maıyo ise bu sezonla Gümüşhane Torul gençlik'te ikinci sezonu geçirdiğini ifade ederek, "Bu yılki takım arkadaşlarım geçen sezon ki arkadaşlarımdan daha farklı. Hiçbiri ile problemim yok. İyi çalışıyoruz.  Torul, yaşanması zor bir yer ama biz profesyonel sporcuyuz, hayatımızı devam ettirmek  zorundayız. Taraftarlarımız gibi bizler de play-offa kalmayı çok istiyoruz, kalacağımızı da düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48