banner333

banner309

14.07.2014, 15:16

TORUL DA KIPIRDANMALAR BAŞLADI

Küçük, büyüğün anasıdır.

Bu söz bu günlerde tam anlamıyla Torul ilçemizi ifade ediyor. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra  ilçeye gelenler ufak ufak kıpırdanmalar görmeye başladı gibi. Birçok ilçede insanların yıllardır sesinden rahatsız olduğu İş makinelerinin sesine hasret kalan ilçe insanı, şimdilerde belki inanmayacaksınız ama çalışan küçük bir iş makinesinin sesinden mutluluk duyuyor.

Mimar bir Belediye başkanının avantajını, Torul halkı ilk olarak şehirle özdeşleşen, şehrin kafasıyla göğsünü birleştiren noktada bir gerdanlık gibi duran, tarihi köprüde hissetmeye başladı. Gece ışıklandırması ile emsallerini kıskandırmaya, ben artık önemseniyorum demeye başlayan köprü, yaşama sebebi olan Harşit Çayının üzerinde yapılan küçük setler sayesinde kendini çok daha mutlu ve ihtişamlı hissediyor.

Diğer taraftan Torul sanayisi konusuna da eğilen KÖROĞLU, ilk olarak sanyi esnafı ile toplantılar yaparak konuyu önemsediği mesajını vermiş oldu. Şimdilerde Torul sanayi yerinin nereye taşınması gerektiğini tartışıyor esnaf. Otogar ve Pazar yeri de hakeza öyle. Alt yapı, kanalizasyon ve su şebekeleri konusunda da çalışmaların bizzat takip edildiği vatandaşlar arasında memnuniyetle konuşuluyor.

Sosyal medya konusunda da çok aktif bir tutum sergileyen Belediye ilk iş olarak yıllardan beri olması gereken http://www.torul.bel.tr resmi internet sitesini hayata geçirdi.

Başta da belirttiğim gibi ‘Küçük büyüğün aynasıdır’. Yukarıda bahsettiğimiz konuları İlçe dışından okuyanlar, bu mudur yani? Bunlarda bir şey mi? Diyebilir. Ama bu ilçe için bunlar koşmaya hazırlanan bir maratoncunun ısınma turları gibi algılanmalı. Ve başta Başkan Nidai KÖROĞLU ve yardımcısı Hasan DEMİRCİ yi tebrik edebilmeli.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49