banner333

banner309

13.08.2014, 08:14

HALK KOALiSYONA HAYIR DEDİ

 
         ‘’Cumhuriyet tarihimizde ilk kez gerçekleşen Halkoyuyla cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemize, milletimize, tüm dost ve kardeş ülkelere hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bugün 77 milyon 81 vilayet kazanmıştır. Hiç kuşkusuz bugün yeni Türkiye, öncü Türkiye kazanmıştır’’. Dedi ilk konuşmasında 12.Cumhur Başkanımız.

        
   Peki gerçekten 77 milyon kazanmış mıdır? 

           Bunu zamanla daha iyi göreceğiz. Ama Sayın Başbakan eski tartışmaları geride bırakabilir ve herkese muhabbetle elini uzatırsa ki balkon konuşmasında uzattı. Ve herkeste aynı şekilde davranıp uzatılan eli muhabbetle sıkarsa, kimse karşısındakine öteki gözü ile bakmasa ve hiç kimse bu ülke sadece benim mantığıyla hareket etmese ve halkın tercihine herkes saygı duyar demokrasinin güzelliklerine inanırsa, bir sonraki seçime kadar Ülke menfaatleri neyi gerektiriyorsa herkes o menfaatler etrafında kenetlenirse bence de 77 milyon kazanabilir. Zira art niyetli düşünmeyen her insan vicdanı bilir ki; bu ülke koalisyonla yönetimi birçok kez denedi ve denediği her sefer 30- 40 yıl geri gitti. Koalisyonda ne alaka demeyin zira bu seçim bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa da aslında ERDOĞAN’ a alternatif olabilecek en yakın rakibi bir koalisyon birlikteliğinin ürünüydü. Tek adayın üzerinde, birden fazla partinin söz hakkı olduğu bir ortam vardı ortada. Yarış kazanılsaydı herkes kendi isteklerini yaptırmaya çalışacak ve 3 lü bile değil 7 li 8 li bir koalisyon olacaktı. Buradan da Türkiye ye istikrardan ziyade kargaşa ortamı çıkabilirdi. Ve çıkabilecek olan bu kargaşadan şuan kazanamayanlar, kazansalar bile aslında yine kaybedeceklerdi. Ama 10 Ağustosta halkın tercihi ile koalisyonlarla çıkabilecek kargaşa ortamından Uzaklaşan Türkiye’ de şuan seçimi kazanamayanlar aslında uzun vadede kendileri, çocukları ve torunları için istikrarlı bir Türkiye’de yaşama imkanı kazanmıştır. 


          Velhasıl Türkiye artık yeni bir yola daha girmiştir. Bu yolda Türkiyemizin emin adımlarla ilerlemesi için kazananda, kazanamayanda artık bir olmalıdır. Bir olmalıdır çünkü bu coğrafya güçsüz ve taht kavgası yaşayan devletlerinin yaşayamayacağı kadar çetrefilli hale gelmiştir. Düşmanlarımız bizi içten bir kargaşa ile güçsüzleştirmenin planlarını yaparken, biz onların ekmeğine yağ sürüp Ortadoğu ve Afrika bataklığında ki ülke yöneticileri gibi bir birimizin ayağını kaydırma planları yapamayız. Biz biriz ve birlikte güçlüyüz.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09