banner333

banner309

Rus parlamentosundan Haydar Baş’a davet

’Milli Ekonomi Modeli’ tezi ile dikkat çeken BTP lideri Haydar Baş, Rusya parlamentosunda modelini anlatacak.

Siyaset 18.03.2013, 12:00
Rus parlamentosundan Haydar Baş’a davet
banner400

-Her ev hanımına iktidarın ilk ayından başlamak üzere her ay 500 YTL maaş verilecektir.
-Doğum yapan her anneye 15 bin YTL doğum ikramiyesi verilecektir.
-Çocuklar için çocuk başına 250 YTL çocuk maaşı verilecektir.
-18 yaşını dolduran her Türk vatandaşına iktidarın 12.ayından itibaren her ay 500 YTL maaş verilecektir.
-Asgari ücret 2 bin YTL olacaktır.
-Her çiftçiye, tohumunu ekmeden yüzde 50 avans verilecektir.
-Mazot 80 Ykr olacaktır. 

BTP lideri  Prof. Dr. Haydar Baş'ın, 12 Haziran seçimlerinden önce noterden tasdik ettirdiği seçim vaatleri bunlardı. Medyada ve sosyal medyada 'vaatlerin imkansız olduğu' yorumları yapılırken, Haydar Baş bunları 'Milli ekonomi Modeli' adını veridiği model ile gerçekleştirebileceğini ısrarla iddia ediyordu.
 
Bugün ise AKP iktidarı bu projelerin bir kısmını kısmen de olsa uyguluyor. Türk medyasının pek fazla yer vermediği Haydar Baş'ın "Milli Ekonomi Modeli" beklediği ilgiliyi, son yıllarda yaptığı ekonomik reformlarla yeniden süper güç haline  gelen Rusya'dan gördü.
 
Rus parlamentosu Uzmanlar Teşkilatı Başkanı Prof. Dr. Lisichkin’in aracılığıyla Rusya Parlamentosu’nda konuşma yapmak için aldığı daveti kabul ettiğini açıklayan Prof. Dr. Haydar Baş, “Ruslara tezimizin temel esaslarını anlatacağız” dedi. 
 
Rusya Parlamentosu'nun kendilerini davet ettiğine işaret eden Prof. Dr. Baş, 27 Şubat'ta Milli Ekonomi Modeli ile Milli Devlet - Sosyal Devlet tezlerini anlatmak üzere Moskova'da olacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Ben ülkemi kalkındırırım. Kimsenin kuşkusu olmasın! Politikada bir söz vardır: Şahı gelsin. Hepsi bir tarafta, biz bir tarafta. Vallahi Hak ile yeksan ederiz. Milletin itibar gösterdikleri güçlü olsalar, plan ve proje sahibi olsalar, 'kaderine razı ol' deriz. Ancak aslan çıkacak da bir kedi ile mücadele edecek! Kendimize gelelim. Benimle onlar bir sahneyi paylaşamazlar. Benim kadromla bir sahnede asla olamazlar. Faraza bu gece yarısı 'Tayyip bey istifa etti, hükümeti kuracaksın' deseler, yeminle konuşuyorum sadece Konya'dan 10 tane kabine çıkarırız. Başta Prof. Dr. Ünal Emiroğlu olmak üzere 100 tane Adalet Bakanı çıkarırız. Hiç bir partinin bu kadar güçlü kadrosu var mı? Niçin seçim sandığına giderken, değerlendirme yapmadınız? Ecnebinin tuttuğu adamı desteklediniz, kendi evladınıza sırtınızı çevirdiniz. Evladınızın yanında olmaya var mısınız?"
 
Modelimizi ilk Rusya Hayata Geçirdi
 
“Milli Ekonomi Modeli’ndeki para denklemi ilk defa Rusya tarafından devreye konulmuştur” diye konuşan Prof. Dr. Haydar Baş sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz para, 2. Dünya Savaşı’na kadar hazineye konulan altının karşılığı olarak basılırdı. Ama 2. dünya savaşından sonra Amerika, “ben bunu kabul etmiyorum, benim paramı hazinenize koyacaksınız bunun karşılığında kendi milli paranızı basacaksınız” dedi. Yani 1948 yılından bu tarafa bütün dünya bilhassa kalkınmakta olan ülkeler, ABD’den borç olarak alıp kasalarına koydukları para karşılığında kendi paralarını piyasaya sürmektedir. Üstelik bu paranın faizini de ödemektedirler. Bunun çok yanlış bir metot olduğunu, ciddi bir sömürü anlamına geldiğini ilk defa bendeniz 1994 yılında Milli Ekonomi Modeli’nde (MEM) dile getirdim. Ve İstanbul kongresinde de bütün dünyaya deklere ettim. Biz bunu açıklayınca ABD bizim hükümete, “aleyhimize konuşanlar var, onları susturun” diye talimat verdi. O günden bugüne kadar bizim üzerimize geliyorlar. Ondan evvel de geliyorlardı ama o tarihten sonra çok daha fazla üzerimize geldiler.”
 
ABD’nin Dayanağı Parası ve Askeridir
 
“Amerika’nın sistemi zaten çökmüş, batmış. Amerika’yı ayakta tutan sistemi değil, parasıdır” diye konuşan Prof. Dr. Haydar Baş, ABD’yi geri bırakabilmenin ancak doları devreden çıkartmakla mümkün olabileceğini söyledi. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Rusya bizim dediğimiz kuralları hayata geçirmeye başladı. Hatta bu konu için Prof. Dr. Victor Minin’i gönderdi. Victor, sonradan Müslüman oldu. Şimdi adı Ali Victor’dur. Prof. Dr. Minin’le birlikte o zaman Gaziantep’e gittik. Orada iktisat konusu üzerine saatlerce sohbet ettik onunla. O günlerde Amerika’nın durumu hakikaten iyi değildi. Minin, bana ABD’nin çökeceğini söyledi. Ben ise Amerika’nın çökmeyeceğini söyledim. Niçin, diye sordu. “Amerika’nın sistemi zaten çökmüş, batmış. Amerika’yı ayakta tutan sistemi değil, parasıdır. Arkasında da Amerikan ordusu var. Binaenaleyh bunları kolay kolay sarsmanız mümkün değil. Eğer ABD’nin geri kalmasını istiyorsanız güçlü bir para birimi devreye koyacaksınız, doları devreden çıkartacaksınız” dedim.
 
Bu konu Ali Victor’la aramızda saatlerde tartışıldı. O olmaz, dedi, ben olur, dedim. Derken ona “Sayın Ali Victor şu an Rusya’da dolar geçerli mi? Türkiye’de, Çin’de, Uzakdoğu’da ve Afrika’da var mı?” diye sordum. Var, dedi. İşte adamlar para saltanatı kurmuş dedim. Bunu kaldırabiliyor musun? Peki, ne yapacağız diye sordu. Yapılacak olan iş iki devlet arasında milli paralarla ticaret yapmaktır, dedim.”
 
Milli Paralarla Ticaret Yapılmalı
 
Prof. Dr. Ali Victor Minin’le konuşmasında nasıl yapılması gerektiği konusunda örnekler de veren BTP Genel Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Mesela Türkiye sizden mal aldı, siz Türkiye’den Rublenizi isteyeceksiniz. Siz bizden mal aldınız biz de sizden Türk lirası isteyeceğiz. Kendi milli paralarımızı devreye koyarsak o zaman piyasada dolar kalmaz. Siz bütün ticaretinizi dolarla yapıyorsunuz adamlar niye çöksün ki? diye konuşunca kafasına yattı. Prof. Dr. Ali Victor Minin Rusya’ya döndükten kısa süre sonra Rusya ile Çin aralarındaki ticarette kendi milli paralarını kullanacaklarını açıkladılar. Kısaca ilk defa bizden bu formülü alarak hayata geçiren Rusya oldu.”
 
Rusya Kaynaklarını Millileştirdi
 
Rusya’nın sadece milli paraları devreye koymakla kalmayıp Milli Ekonomi Modeli’nin başka formüllerini de hayata geçirdiğini dile getiren Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Prof. Dr. Minin’e kaynakların tamamen milli olduğunu ve millete ait olması gerektiğini söyledim. Devlete düşen görevin de millet-devlet ortaklığı veya buna yakın bir şekilde bu kaynakları işletmesi ve halkını da bu zenginliklerden istifade ettirmesi olduğunu izah ettim. Belki siz kendi şartlarınızda tam dediğimizi yapamayabilirsiniz ama devleti bu kaynaklarda ciddi hak sahibi yapın, çalışan halkınızı da hakikaten iyi bir kazanç sahibi yapın, diye tavsiyede bulunduk. Daha evvel kapitalist mantıkla kaynaklarını yabancılara satan Rusya, bundan sonra bütün kaynaklarını millileştirdi. Kısaca Rusya bizim modelimizin belli başlı kuralları hayata geçirmeye devam ediyor.”
 
‘Rusya’nın Davetini Kabul Ettim’
 
Rusya’dan iki siyasi partinin kendisini Rus Parlamentosu’nda konuşma yapmak için davet ettiğini söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş tenik ekibiyle birlikte davete icabet edeceğini açıkladı. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş şunları söyledi: “Şimdi Rusya’nın iki siyasi partisi bir araya geldiler beni davet ediyorlar. Modelimizin tamamını öğrenmek istiyorlar. Bizim aynı zamanda Milli Ekonomi Modeli’nin nasıl hayata geçirileceğini ortaya koyduğumuz Sosyal Devlet-Milli Devlet projelerimiz var. Bunları da dinlemek üzere davet ettiler. Söz verdik inşallah gideceğiz, gerek milletvekillerine gerek de Bakanlara tezimizin temel esaslarını anlatacağız. Hem de öğrenmek istedikleri konulara Allah’ın izniyle cevap vereceğiz. Ben de yalnız gitmeyeceğim. Teknik ekibimle beraber gideceğiz. Bizim teknik ekibimiz çok iyi yetişmiştir. İsterlerse danışman olarak birkaç kişiyi görevlendirebilirim. Ben bu modeli milletimize defalarca duyurdum. Gelin bu modeli ülkemizde uygulayalım şu milleti mağduriyetten kurtaralım, fakirliğe son verelim demiştim. Ama Türkçe konuştuğum halde sözümü dinletemedim.”


(BozyazıHaber)

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48