banner333

banner309

Ardıçlı köyünde toplu açılış töreni yapıldı

Gümüşhane Şiran Ardıçlı Köyü Cami, köy konağı, imam evi, köye giriş tabelası ve köy girişine çeşme törenle açıldı.

Şiran 16.07.2017, 00:32
Ardıçlı köyünde toplu açılış töreni yapıldı
banner400

Gümüşhane Şiran ilçesi Ardıçlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin bir araya gelerek ilçemiz Ardıçlı Köyünün eksikliklerini gidermek amacı ile Cami, Köy Konağı, Fırın Evi, Misafirhane, köy girişine tanıtım tabelası ve köy girişine çeşme yapıldı. Yapılan bu hizmetler Cuma namazından sonra törenle kullanıma açıldı.

İki yıl önce temeli atılan ve geçtiğimiz yıl kaba inşaatı biten Camii resmi açılışı yoğun ilgi gördü. Açılış törenine Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Eski AK Parti Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çapan, Milli Eğitim Müdürü Bayram Kundak, İlçe Müftüsü Ali İşbakan, GİYAD Başkanı Serkan Kaya, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazından sonra Kuran okunmasıyla başlayan törende konuşan Şiran ilçesi Ardıçlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek başkanı Kemalettin Üçüncü, “Camiler sadece ibadet edilen bir yer değil, toplumun geçmişten günümüze her türlü külliyenin, sosyal hizmetler ve toplumsal dayanışmanın yapıldığı merkezlerdir. Bu nedenle camilere çok iyi bakmak ve değerlendirmek, ondan yararlanmak durumundayız. Bu güzel caminin açılışın da emeği geçen, katkısı olan ve burada bulunan herkese teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum ”dedi.

Konuşmasında caminin 2 yıl gibi kısa sürede tamamlandığını belirten Kemalettin Üçüncü, toplam 150 metre kare alanda yer aldığını, 100 kişilik cemaat kapasitesi olan caminin, 3 katılı olduğunu belirtti.

Üçüncü," Köyümüze açılan Köy konağı 90 m2, içerisinde bir adet mutfak iki adet tuvalet-lavoba, geniş ölçekte bir adet toplantı salonu ve bir adette fırın barındırmaktadır. Konakta düğün merasimleri kına geceleri kuran -mevlit geceleri yapılabilecektir. Köy derneği ve gurbette yaşayan vatandaşların destekleri ile oluşturulan konak çok amaçlı olarak kullanılabilecektir. Köy konağı tüm köyler için vazgeçilmez unsurlardandır. Konak aynı zamanda üç odalı misafirhanedir. Köye gelen misafirler için barınılacak yerdir. Köyümüz dünden bugüne ilk kez bu ölçekte bir misafirhaneye de sahip olmuştur. Ayrıca imam evi, köy girişine tanıtım tabelası ve köy girişine çeşme yaptırdık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Açılış kurdelesi kesilerek davetliler arasından Şiran Kaymakamı, Belediye Başkanı ve eski vekil olan Feramuz Üstün birer kısa konuşma gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen konuşmalarda cami, köy konağı, misafirhane, imam evi, köye giriş tabelası ve köy girişine çeşme yaptırılmasının Ardıçlı köyü adına büyük bir yatırım olduğunu dile getirdiler. Ayrıca 1.500.000 TL yatırımdan dolayı dernek başkanına köy muhtarına, köy halkına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ettiler. Yapılan hizmetlerin Ardıçlı köyüne hayırlı olmasını dilediler.

Protokol konuşmaları sonrası Müftü Ali İşbakan tarafından okunan duanın ardından caminin ve diğer hizmetlerin açılışı gerçekleşti. Açılış programı cami önünde açılış yemeği ve köy konağında çay ikramı ile son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48