banner333

banner309

Kelkit'te yaşayan genç çiftçi vatandaşların yüzünü güldürdü.

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesinde Kübra Yavuz (27) isimli genç çiftçi öyle bir şey yaptıki; Vatandaşa Çiftçi dediğin böyle olur dedirtti.

Kelkit 16.02.2017, 19:48
Kelkit'te yaşayan genç çiftçi vatandaşların yüzünü güldürdü.
banner400

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesinde Kübra Yavuz (27) isimli genç çiftçi öyle bir şey yaptıki; Vatandaşa Çiftçi dediğin böyle olur dedirtti.

Kelkit İlçesinde Küçükbaş hayvacılık ile uğraşan genç çiftçi Yavuz ikiz doğum yapan koyununun kuzulardan birtanesini kabul etmeyerek ölüme terketmesi üzerine; kuzuyu evine getirerek masajlı banyo yaptırıp, annesinden günlük sağdığı sütle bakımını titizlikle yapması üzerine ölümle pençeleşen kuzusunu yeniden hayata döndürdü. Şimdi ise aynı evde beraber yaşıyorlar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yavuz; ‘’Küçükbaş sektörü çok sıkıntılı bir sektördür, ilgi,alaka ve bilgi ister. Yeterince İlgili ve bilgili değilseniz ciddi zararlarla karşı karşıyasınız demektir. Ben bu mesleği ailemden öğrendim ve günümüz teknolojisi İnternettende faydalanarak her geçen gün daha yeni bilgiler öğrenerek kendimi geliştiriyorum diyen Yavuz sözlerine şu şekilde devam etti;

Geçtiğimiz günlerde koyunlarımdan birtanesi ikiz doğum yaptı ancak kuzusunun birtanesini kabullenmedi. Yeni doğan kuzuda ağız sütü almadığı için 12 saat içerisinde ölümle burun buruna geldi. Bu gibi durumlarla daha önceleride karşılaşıyordum ve birkaç saatlik uğraş sonucu kabul edilmeyen kuzuyu anneye kabul ettiriyordum. Ancak bu kez ne anne nede kuzusu saatlerce uğraşmama rağmen bir birlerini kabul etmediler. Bende çareyi kuzuyu eve getirmekte buldum. Güzel bir masajlı banyodan sonra anneden sağmış olduğum sütle kuzum yeniden hayata döndü ve şimdi eşim ve çocuklarımla beraber yaşayıp gidiyoruz. Kuzum belli bir olgunluğa erişinceye kadar bu durum bu şekilde devam edecek. Bu olaydan sonra şunu daha iyi anladımki ‘’Bakarsan Bağ, Bakmazsan Dağ Oluyor’’ . ‘’ifadelerini Kullandı. 

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48