banner333

banner309

Kelkit Karaçayır Kültür Evi Törenle Açıldı

Kelkit ilçesine bağlı Karaçayır Mahallesi’nde inşa edilen çok amaçlı Kültür Evi’nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kelkit 26.09.2016, 21:31 26.09.2016, 21:34
Kelkit Karaçayır Kültür Evi Törenle Açıldı
banner400
İçerisinde, düğün salonu, yas evi, muhtar odası, mutfak ve yatakhane de bulunan Kültür Evi’nin açılış törenine Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Genel Meclisi üyeleri, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Kaya Büyükbayraktar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende yaptığı konuşmada tesisi çok beğendiğini belirten Vali Memiş, “Köy konakları bizim kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası. Son derece modern ve şık bir bina yapılmış. Köylüyle el ele verilince çok güzel eserler meydana geliyor.” dedi.

Kelkit’e önem verdiklerini kaydeden Vali Memiş, göreve başlayalı 3 ay olduğunu hatırlatarak defalarca Kelkit’e geldiğine vurgu yaptı ve “Kelkit’imizin her türlü sorunuyla ilgileniyoruz. İlimize yapılan 26 göletin 11’i Kelkit’te. Hepsi devasa projeler. 2 yıl sonunda Kelkit havzasının tamamı sulanabilir hale gelecek. Organik tarımda Kelkit marka şehir olacak.” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane-Kelkit-Erzincan karayolunun Pekün tüneliyle birlikte önümüzdeki günlerde ihale edileceğini ve 2 yılda bitecek olan yaklaşık 250 milyon liralık yatırımın ardından Gümüşhane-Kelkit arasının 20 dakikaya düşeceğini vurgulayan Vali, “Hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise konuşmasında böyle bir kültür evinin var olmasının milletin birlik ve beraberliğinin bir ispatı olduğunu belirterek, “Demek ki el ele, gönül gönüle, omuz omuza verince her iş başarılıyor, güzel işler yapılıyor. Önemli olan yapmak ama kullanımı daha da önemli. Gençlerimizin eğitimi, kültürü, okuma alışkanlığı noktasında katkı sağlayan, mahalle sakinlerinin dayanışma ve kaynaşmasına vesile olmasını diliyoruz.” dedi.

Kelkit’in kendine özgü dayanışmasıyla, 15 Temmuz hain darbe girişiminde destansı mücadelesiyle öne çıktığını ifade eden Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, “15 Temmuz, darbe girişimi aracılığıyla bir ülkeyi işgal hareketiydi. Hiçbir darbe bu kadar haince, kalleşçe olmadı. Amaçları iç savaş çıkarmaktı. Halen FETÖ’ye sahip çıkan ülkeler, Türkiye’yi ve bu milleti aptal mı sanıyor. 15 Temmuz’da bu milletin mevzu vatan olduğunda neler yapabileceğini anlamışlardır. Bu ülkenin başında Recep Tayyip Erdoğan oldukça sırtının yerine gelmeyeceğini anlamışlardır. Yeni şeyler deneyecekler, henüz vazgeçmediler. Bizler bir oldukça onlar yenilmeye mahkûmdur.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, tesisin açılış kurdelesinin kesilmesi, Kültür Evi'nin gezilmesi ve yemek ikramıyla sona erdi.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48